Motorola predstavila Edge 40 Neo, G84 i G54 5G Power Edition

Motorola je danas predstavila novog člana Edge porodice, model Edge 40 Neo, kao i nove modele g serije – G54 5G Power Edition i G84

Motorola predstavila Edge 40 Neo, G84 i G54 5G Power Edition

Motorola Edge 40 Neo dizajniran je sa ciljem da korisnicima pruži dugoročno korišćenje zahvaljujući kombinaciji izuzetnog dizajna i vrhunske tehnologije.

Pored upečatljivog dizajna Motorola Edge 40 Neo donosi i IP68 sertifikaciju koja ga štiti od posledica potapanja u vodu i ultra-tanko kućište (7.76mm) modernog dizajna. Zaobljene ivice čine ovaj telefon izuzetno lakim za korišćenje, dok uz IP68 sertifikaciju korisnici mogu da se fokusiraju na zabavu, umesto da brinu o tome da li će uređaj biti oštećen prilikom izlaganja vodi ili prašini.

Celokupno premijum iskustvo zaokružuje 50MP Ultra Pixel kamera sa instant all-pixel fokus tehnologijom i 16x boljim performansama u uslovima lošijeg osvetljenja za fotografije načinjene noću koje će se pamtiti.

Ne samo da je ovaj uređaj napravljen kako bi trajao i bio voljen, Edge 40 Neo kreiran je i kako bi bio dobar za čovekovu okolinu. U pitanju je i prvi Motorola uređaj Edge serije u EMEA regionu koji je deo Lenovo inicijative za kompenzaciju CO2 emisija kako bi smanjila emisija štetnih gasova tokom prosečnog životnog ciklusa uređaja i pružila podrška projektima za borbu protiv klimatskih promena širom sveta.

Takođe, Edge Neo 40 dolazi u ambalaži koja je potpuno bez plastike, na kojoj se koristi sojino mastilo i 60% recikliranih materijala. U saradnji sa kompanijom agood, Motorola Edge 40 Neo dolazi sa zaštitnom maskom koja je 100% napravljena od biljnih materijala i koja se savršeno uklapa sa Pantone bojom koju ste odabrali za svoj Motorola Edge 40 Neo.

Kada dođe vreme da promenite futrolu za telefon, agood-ov ciklični sistem, agood Loop, olakšava odlaganje futrole. Oni će ponovo iskoristiti staru futrolu i pretvoriti je u nešto novo, čime se obezbeđuje da nikada ne završi kao otpad. Ovo potvrđuje Motorolinu posvećenost održivoj budućnosti, pružajući potrošačima dodatnu zaštitu koja će činiti da se osećaju dobro.

Nastavljajući dugogodišnje partnerstvo sa kompanijom Pantone, liderom na polju izbora i uparivanja boja, Motorola Edge 40 Neo je najnoviji uređaj koji dolazi u posebnim, specijalno kreiranim, bojama.

Edge 40 Neo biće dostupan u 3 boje koje ispirišu individualnost i ohrabruju jedinstvenost – Black Beauty, Soothing Sea i Caneel Bay. Atraktivan izgled ovog telefona dodatno je pojačan pozadinom od veganske kože.

Premijum iskustvo dodatno je naglašeno naprednim kamera sistemom zahvaljujući kom doba dana tokom kog slikate ne predstavlja nikakav problem nikakav problem uz 50MP UltraPiksel objektiv. Unapređena Auto Night Vision funkcija čini Edge 40 Neo savršenim uređajem za noćnu fotografiju jer pruža oštrije i živopisnije fotografije načinjene nakon zalaska sunca, i to do 16x brže.

Kamera rezolucije 50MP koristi 40% veće piksele u poređenju sa prethodnom generacijom, dopuštajući senzoru da primi više svetla, što za rezultat ima kvalitetnije slike u svim svetlosnim uslovima. Sve fotografije biće oštre uz optičku stabilizaciju slike, a ceo sistem kamera zaokružuju 13MP ultra-široki objektiv sa Macro Vision funkcijom i 32MP selfi objektiv sa quad pixel tehnologijom za selfije koji će se pamtiti.

Kako bi bila u stanju da prati užurbani život svojih korisnika, Motorola Edge 40 Neo opremljena je velikom baterijom kapaciteta 5.000mAh sa podrškom za 68W TurboPower brzo punjenje koje će napuniti bateriju od 0% do 50% za svega 15 minuta.

Korisnici mogu  da uživaju i u svojim omiljenim serijama, igrama i društvenim mrežama bez brige o bateriji na velikom 6.55-inčnom bezgraničnom pOLED displeju sa 144Hz osvežavanjem ekrana za maksimalni užitak u multimedijalnom sadržaju.

Ekran poseduje 10-bitne boje i DCI-P3, nudeći milijarde boja koje su živopisnije i u skladu sa filmskim standardima, dok se maksimalno osvetljenje od 1.300 nita stara da čak i u uslovima jakog sunca korisnici ne zamaraju oči pokušavajući da se fokusiraju na sadržaj.

Gejmeri će biti jako zadovoljni MediaTek Dimensity 7030 brzim procesorom uparenom sa 12/256GB memorije i 5G internetom, a tu je i mogućnost cloud gejminga korišćenjem telefona kao ručne konzole za maksimalne performanse u brojnim igrama. Korisnici će takođe biti u prilici da maksimalno iskoriste snagu Motorole Edge 40 Neo brojnim naprednim mogućnostima kao što je prebacivanje slike na veliki ekran televizora ili monitora za sveobuhvatniju zabavu i povećanu produktivnost.

Povezivanjem telefona sa kompjuterom, korisnici mogu da pristupe aplikacijama sa telefona i fajlovima sa kompjutera na istom ekranu. Ovo uključuje deljenje dokumenata i slike između dva uređaja, korišćenja kamere visoke rezolucije za video pozive, odgovaranje na pozive i poruke direktno sa kompjutera.

Motorola Edge 40 Neo dolazi sa Androidom 13 i nudi širok spektar najnovijih bezbednosnih i softverskih rešenja koje se redovno apdejtuju. Ovo ukljčuje i nova Moto Secure unapređenja koja postojeću zaštitu podižu na nov nivo:

  • Security Scan: telefon prati sve pretnje i upozorava korisnike na bilo kakve napade i firmware integritet, što predstavlja ključ u rešavanju ranjivosti telefona i njegovoj odbrani.
  • Phishing detection: poseban softver unutar Moto Secure aplikacije identifikuje i upozorava korisnike o potencijalnim pretnjama koje su povezane sa sumnjivim linkovima i sajtovima pre nego što ih otvore

Motorola G84

Osnažujući svoju misiju da korisnicima pruži premijum specifikacije na uređajima pristupačne cene, Motorola je predstavila model G84.

Motorola G84 korisnicima nudi elegantan dizajn, jedinstvene boje, kamera sistem sa optičkom stabilizacijom slike, Ultra Pixel tehnologiju i izuzetan 6.5-inčni pOLED displej.

Korisnici mogu da očekuju ultra-oštre fotografije zahvaljujući 50MP kamera sistemu sa Ultra Pixel tehnologijom koji sada prima više svetlosti kombinujući piksele u jedan veliki 2.0µm piksel za fotografije koje su svetle i jedinstvene, dok se optička stabilizacija slike stara za maksimalnu oštrinu.

Tu je još i 8MP ultra-široki objektiv sa Macro Vision funkcijom, kao i 16MP selfi kamera sa brzim fokusom kako korisnicima ne bi promakao nijedan osmeh.

Motorola G84 je prvi uređaj g porodice koji će biti dostupan u Pantone boji 2023 godine – Viva Magenta.

Ova boja oslikava samoizražavanje bez ikakvih prepreka i dopunjuje je meka veganska koža za maksimalni taktilni užitak prilikom korišćenja telefona.

Jedinstvene boje ovog modela uključuju i Marshmallow Blue sa poleđinom od veganske kože i Midnight Blue sa mat plastičnom pozadinom.

Ove završnice odlično dopunjuju ultra-lagan i ultra-tanak izgled telefona koji zaokružuju smelo metalno kućište za kamere i bezgranični displej.

Tu je i IP54 sertifikovan dizajn koji odbija vodu kako bi uređaj izgledao dobro i bio maksimalno bezbedan.

Korisnici mogu da uživaju u omiljenom sadržaju na 6.5-inčnom ultra-širokom pOLED displeju sa beskrajnim kontrastom. Ova funkcija osvetljava svaki piksel pojedinačno, isporučujući dublje crne i živopisnije boje za zabavu koja se pamti. Zahvaljujući osvežavanju ekrana od 120Hz, svaka scena i kadar u filmu ili igri odvija se glatko i izgleda realno, dok osvetljenje od 1.300 nita omogućava gledanje sadržaja čak i kada je ekran izložen direktnoj sunčevoj svetlosti.

Pored napredne tehnologije displeja, Motorola G84 poseduje i Dolby Atmos tehnologiju za audio iskustvo bez premca. Sa više slojeva i audio detalja, Dolby Atmos isporučuje bogatije multidimenzionalno zvučno iskustvo za sve vidove zabave. Pritom, Spatial Sound by Motorola nudi napredno prostorno iskustvo doživljaja zvuka kako bi korisnici bili okruženi zvukom – bilo da sadržaj slušaju preko moćnih stereo zvučnika ili slušalica.

Ova unapređenja pokreće 6 nm Snapdragon 695 5G mobilna platforma koja je u stanju da pruži brzine do 2,2 GHz kako bi korisnici uživali u glatkom gejmingu, vrhunskoj fotografiji i strimovanju sadržaja bez ikakvih zastoja uz 12/256GB memorijsku konfiguraciju.

Svi vlasnici ovog uređaja moći će da prošire iskustvo korišćenja mobilnog uređaja na TV ili monitor za zabavu bez granica ili povećanu produktivnost. Prilikom povezivanja sa računarom, korisnici će moći da pristupe aplikacijama i PC fajlovima, i to sve na istom ekranu. Ovo uključuje deljenje dokumenata i fotografija između dva uređaja, korišćenje kamere visoke rezolucije za video pozive, odgovaranje na poruke i pozive direktno sa kompjutera.

Sve ove napredne funkcije dostupne su non-stop zahvaljujući bateriji kapaciteta 5.000 mAh sa podrškom za brzo 30 W Turbo Power punjenje koje za jako kratko vreme bateriju iz crvenog vraća u zeleno.

Motorola G54 5G Power Edition

Motorola G54 5G Power Edition donosi nov nivo zabave zahvaljujući ultra-brzoj 5G konektivnosti, 6.5-inčnom FHD displeju sa 120Hz osvežavanjem ekrana i stereo zvučnicima – što ga čini savršenim pratiocem za sve one koji žele idealno zaokružen uređaj kreiran za zabavu.

Filmovi prosto oživljavaju na 6.5-inčnom displeju koji se zbog svojih dimenzija veoma udobno smešta u ruku korisnika. Plus, sa 20:9 odnosom stranica, korisnici sada ne moraju puno da skroluju kako bi videli više sadržaja na svojim omiljenim sajtovima.

Motorola G54 5G Power Edition takođe redefiniše visoku rezoluciju, dozvoljavajući korisnicima da iskuse omiljene serije i filmove u Full HD+ rezoluciji bez žrtvovanja kvaliteta slike. Uz izuzetno fluidno osvežavanje ekrana od 120Hz – prebacivanje sa aplikacije na aplikaciju, igranje igara i surfovanje internetom su glatki i bez ikakvog seckanja.

Osvežavanje ekrana automatski se podešava u odnosu na tip sadržaja koji se prikazuje na displeju, dok registrovanje dodira od 240Hz nudi znatno brži odziv u poređenju sa standardnim displejom.

Kako bi celokupno iskustvo zabave bilo kompletno, Motorola G54 5G Power Edition donosi multidimenzionalni Dolby Atmos zvuk koji se kreće kroz prostor uz Moto Spatial Sound tehnologiju.

Motorola G54 5G Power Edition opremljena je i 50MP kamera senzorom sa optičkom stabilizacijom slike, kao i Quad Pixel tehnologijom za 4 puta bolju osetljivost u uslovima lošeg osvetljenja što za rezultat ima oštrije i živopisnije fotografije. Korisnici mogu da se približe znatno bilže onome što slikaju uz Macro Vision kameru kako bi zabeležili i najsitnije detalje koji bi standardnom objektivu promakli. Kamera sistem zaokružuje 16 MP senzor sa prednje strane telefona.

Kako bi korisnici u svakom trenutku bili u prilici da izvuku maksimum, Motorola je uključila MediaTek Dimensity 7020 procesor sa osam jezgara brzine do 2,2 Ghz za glatko prikazivanje videa, brz gejming i uživanje u multimediji bez granica, uparen sa 12/256GB radne i interne memorije.

Baterija takođe neće predstavljati brigu, jer Motorola G54 5G Power Edition dolazi sa baterijom kapaciteta 6.000mAh sa podrškom za brzo TurboPower punjenje kako korisnici ni u jednom trenutku ne bi brinuli o tome da li će ostati bez energije u ključnom trenutku.

Motorola G54 5G Power Edition dizajnirana je kako bi se izdvojila iz mase zahvaljujući aluminijumskom kućištu unutar kog su smeštene kamere i premijum mat završnici koja pruža izuzetno prijatan osećaj korišćenja telefona u ruci. I najvažnije od svega, Motorola G54 5G Power Edition zaštićena je od slučajnog polivanja zahvaljujući dizajnu koji odbija vodu.

Dostupnost

Sva tri nova telefona u Srbiji biće dostupna početkom oktobra po sledećim cenama:

Motorola Edge 40 Neo – 49.999 rsd (12/256GB)

Motorola G84 5G – 37.999 rsd (12/256GB)

Motorola G54 5G Power Edition – 29.990 rsd (12/256GB)

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi