Motorola Spatial Sound tehnologija poboljšava zvuk telefona

Nova Motorola Spatial Sound tehnologija na telefonima omogućava novu percepciju okružujućeg zvuka preko žičnih i bežičnih slušalica

Motorola Spatial Sound tehnologija poboljšava zvuk telefona

Telefoni su odavno postali adekvatna zamena za brojne multimedijalne uređaje, pogotovo kada smo u pokretu. Međutim, kako bismo maksimalno uživali u omiljenim serijama, filmovima, igrama i muzici, pored odličnog ekrana potreban nam je i podjednako kvalitetan zvuk. Tu na scenu stupa Moto Spatial Sound.

Mnogi proizvođači oslanjaju se na spoljne kompanije i njihove proizvode za unapređenje zvuka, kao što je Dolby Atmos, ali ima i onih koji su otišli dalje i razvijaju sopstveni softver koji zvuk podiže na nov nivo.

Jedna od tih kompanija je i Motorola, koja pored Dolby Atmos tehnologije, korisnicima nudi i sopstvenu Moto Spatial Sound tehnologiju. Iako Dolby Atmos takođe nudi ovaj vid prostornog zvuka, Motorolina tehnologija donosi određena unapređenja koja dodatno oplemenjuju zvuk.

Kako Spatial Sound tehnologija funkcioniše?

Spatial Sound tehnologije pojačava prostorni osećaj zvuka koji slušate tako što simulira proces kroz koji ljudi primaju i procesuiraju zvuk u glavi. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, korisnici imaju osećaj da ih muzika ili filmski zvuk okružuju i percipiraju ga u tri dimenzije.

Prednosti nove tehnologije

Spatial Sound tehnologija zvuku dodaje još jedan sloj i ljudima pruža osećaj kao da se nalaze u centru akcije jer ih zvuk okružuje i dolazi iz različitih pravaca.

Motorolinu novu tehnologiju moguće je koristiti sa žičanim ili bežičnim slušalicama, kao i ugrađenim zvučnicima telefona. Opciju Spatial Sound na podržanim telefonima veoma je lako aktivirati unutar podešavanja zvuka (Sound&Vibration).

Motorola Spatial Sound tehnologija trenutno je dostupna na ThinkPhone pametnom telefonu, a u budućnosti će biti deo kompanijinih premijum uređaja.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi