Motorola ThinkPhone je najbezbedniji telefon na svetu samo zbog jednog čipa

Ukoliko planirate da kupite novi telefon, možda je to što je Motorola ThinkPhone najbezbedniji telefon na svetu dovoljan razlog kao i dobre performanse

Motorola ThinkPhone je najbezbedniji telefon na svetu samo zbog jednog čipa

Moćan procesor, napredni sistem kamera, puno radne i interne memorije za mnoge predstavljaju ključne stvari prilikom kupovine telefona. Da li vam je bezbednost podataka zaista bitna i koliko vam znači kada kažemo da je Motorola ThinkPhone najbezbedniji telefon na svetu?

Svi dokumenti, fotografije i bitni podaci koji se nalaze na telefonu podjednako su važni kao i specifikacije, ako ne i važniji. Ipak, mnogi proizvođači telefona im ne poklanjaju preveliku pažnju, a to za mnoge korisnike pametnih telefona može biti problem ako na svojim uređajima drže važne stvari koje nisu za svačije oči, kao što su lozinke, bankovni podaci ili poslovni dokumenti.

Zbog toga, Motorola ThinkPhone poseduje poseban bezbednosni čip, koji je fizički odvojen od ostatka komponenti kako bi dragoceni podaci bili maksimalno zaštićeni i nedostupni svima koji bi do njih želeli da dođu.

U pitanju je posebno bezbednosno rešenje nazvano Moto KeySafe i čija glavna komponenta jeste bezbednosni čip koji je fizički odvojen od svih drugih komponenti. Moto KeySafe čuva PIN-ove, šifre i kriptografske ključeve u posebnoj sredini dizajniranoj da bude otporna na bilo kakve pokušaje kompromitovanja, čuvajući podatke i spolja, i iznutra.

Šta su tačno bezbednosni čipovi?

Bezbednosni čipovi su male komponente smeštene unutar uređaja koje štite integritet najvažnijih podataka koji se u njemu nalaze. Glavna svrha bezbednosog čipa jeste zaštita hardvera i firmvera telefona.

Na hardverskom nivou, sprečava bilo kakvo modifikovanje komponenti i iskorišćavanje potencijalnih ranjivosti. Na nivou firmvera, bezbednosni čip se stara o bezbednosti firmvera enkriptujući podatke koji se nalaze unutar uređaja kako ne bi došlo do modifikovanja softvera.

Kompanija Motorola donosi još jedan dodatni sloj bezbednosti u vidu ThinkShield platforme koja se stara o bezbednosti telefona i u procesu njegove proizvodnje unutar fabrike pružajući gotovo nepremostiv bezbednosni zid korisnicima svojih telefona.

Kako bezbednosni čip štiti vaše podatke?

Većina korisnika telefona pouzda se u antivirus softver kao prvu liniju odbrane podataka. Međutim, najvažnija odbrana svega dragocenog unutar telefona je svakako bezbednosni čip.

Ukoliko ga telefon poseduje, gotovo da ne postoji način da neko dođe do vaših podataka, čak i ako je telefon hakovan jer je ovaj čip izdvojen iz standardne arhitekture telefona i hakeri ne mogu da mu pristupe.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi