MSI izbačen sa AMD liste partnera za premijeru Radeon RX 7700/7800 modela

Nove Radeon RX 7700/7800 modele grafičkih karti prati i njihovo lansiranje u verzijama drugih kompanija, ali je MSI izbačen sa AMD liste partnera za premijeru

MSI izbačen sa AMD liste partnera za premijeru Radeon RX 7700/7800 modela

Partneri tvorca Radeon RX 7700/7800 grafičkih karti biće ASUS, ASRock, Biostar, Gigabyte, Shaxun, Sapphire, Hankai, XFX i Yeston, što znači da je dosadašnji saborac, tajvanski MSI izbačen sa AMD liste saradnika.

Nije jasno zbog čega se ovo tačno desilo, s obzirom na to da je u maju ove godine kada je AMD lansirao Radeon RX 7600 tajvanski tehnološki gigant i dalje bio njegov partner. Ubrzo nakon toga, lansirao je svoju varijantu ove grafičke karte RX 7600 Ventus.

Ipak, sada je MSI izbačen sa AMD liste partnera za lansiranje Navi 32 GPU-ova koji su zasnovani na RDNA3 arhitekturi. Međutim, to ipak i dalje nije dovoljno da se utvrdi da li će kompanija sa Tajvana u budućnosti lansirati svoje verzije ovih grafičkih karti. Možda jednostavno kasni za njihovu premijeru 6. septembra, što ne znači nužno da su AMD i MSI prekinuli saradnju, primećuje VideoCardz.

Kada pogledamo u prošlost, drugi AMD partneri lansirali su uzastopno svoje Radeon RX 7900 serije već krajem prošle godine, dok je MSI to učinio tek u februaru ove godine.

Radeon RX 7700 XT u cenovnom je rangu ispod 500 dolara, a tim tržištem trenutno dominira Nvidia GeForce RTX 4060 serija. Model Radeon RX 7800 XT s druge strane, trebalo bi da se takmiči sa GeForce RTX 4070 u segementu koji je ispod 600 dolara. Nove grafike zasnovane su na TSMC N5 + N6 proizvodnom procesu, a specifikacije je objavio AMD na svom sajtu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi