MythBustersi demonstriraju snagu Gorilla Glass stakla (video)

Najpoznatiji i jedini preostali dvojac iz kultne serije MythBusters, pojavljuje se u dve epizode web serije nazvane The Glass Age

Gorilla Glass stakla donela su poseban ugođaj korišćenja telefona. Ekrani osetljivi na dodir zahtevali su materijal koji je daleko prijatniji za prst od plastike koja se ranije koristili preko ekrana telefona i tako se došlo do stakla. Međutim stakleni slojevi preko ekrana uzrokovali su i određene probleme, a najviše pucanje.
I dok su stakla postajala sve jača što se tiče direktnih udaraca i savijanja, njihov veliki problem i dalje su bili bočni udarci. Kompanija Corning pripremila je četvrtu generaciju Gorilla stakla, koja bi mogla da otkloni ove i mnoge druge probleme. Najpoznatiji i jedini preostali dvojac iz kultne serije MythBusters, pojavljuje se u dve epizode web serije nazvane The Glass Age gde se govori o tehnologiji i izdržljivosti stakala telefona i drugih mobilnih uređaja. Obe epizode možete videti ispod.

Izvor: iClarified

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi