Nepouzdana popravka kod kuće: Korisnici se žale na Apple Self-Repair program

Hteo je Apple da izađe korisnicima u susret, ali im nekako ne ide, ili je nešto drugo po sredi.

Ma voli Apple svoje korisnike, pa vidite kako im donosi mogućnosti da sami popravljaju svoje telefone i računare. Ma da, čak vam pošalju i sve neophodne alate na kućnu adresu. Nema, Amerikanac je to. Šalu na stranu, mnogo se očekivalo od programa kompanije Apple za samopopravku uređaja. Međutim, kako navodi Gizchina, situacija je daleko od idealne.
Nepotpuna popravka
Kada tek pročitate vest da sada možete da popravljate i MacBook i MacBook Pro prenosive računare, to je dobra stvar. Međutim, malo podrobniji uvid u problematiku i nije tako jednostavan. Prema navodima poznate kompanije iFixit koja se bavi proizvodnjom specijalizovanih alata za popravku sijaseta elektronskih uređaja, situacija i nije toliko idealna.
pspbannerherorepair.image.large_2x.jpg
Što se tiče uputstava za samopopravku MacBook Air računara, sve se čini kako je u najboljem redu. Uputstva su logična, sled radnji je dobar, i popravka, makar za one sa malo više iskustva u toj oblasti, trebalo bi da prođe dobro. Međutim, problemi se javljaju kada se pogledaju uputstva za popravljanje MacBook Pro prenosivih računara.
Nije lako sa MacBook Pro
Zamena baterija na vašem laptopu trebalo bi da bude jedna od onih najosnovnijih sitnih popravki koje bi svako od nas trebalo da bude u mogućstvu da odradi, i to bez mnogo muke. Međutim, situacija nije toliko jednostavna sa kompanijom Apple. Umesto kupovine zamenske baterije, korisnici koji žele da u svoj MacBook Pro računar postave novu bateriju moraju da kupe “Top Case with Battery and Keyboard” i da zamene celokupni gornji deo računara koji sadrži tastaturu, zvučnike i mnogo toga drugog.
Apple_SelfServiceRepair_hero_11172021_big.jpg.large.jpg
Pored toga, samo uputstvo za promenu komponenti unutar MacBook Pro računara sastoji se od čitave 162 stranice, što je za dvadeset stranica više u odnosu na MacBook Air. Ali, nije ni to glavni problem, već činjenica da morate rasklopiti maltene celokupan laptop kako biste došli do baterije koju ne možete zameniti već morate kupiti, kao što smo već rekli, ceo gornji deo računara sa mnoštvom komponenata koje verovatno funkcionišu dobro. Cena – 439 dolara ukoliko ostvarite pravo na povrat od 88 dolara. Ovo ne zvuči kao avantura u koju se vredi upuštati i ne vidimo razlog da plaćate ovoliki novac kako biste popravljali sami.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi