Nintendo Switch 2: Sve što treba da znate

Nintendo Switch 2 donosi revolucionarne funkcije, uključujući veće Joy-Con kontrolere, 8-inčni 1080p ekran i poboljšane performanse sa 12GB RAM-a i Nvidia Tegra 239 procesorom. Očekivani datum izlaska je pre marta 2025

Nintendo Switch 2: Sve što treba da znate

Nintendo se sprema da predstavi dugo očekivani Nintendo Switch 2. Nadovezujući se na uspeh svog prethodnika, ova konzola nove generacije obećava revoluciju u gejming iskustvu sa mnoštvom inovativnih funkcija i značajnih nadogradnji. Šta možemo očekivati od nove Nintendo Switch 2 konzole?

Jedna od istaknutih funkcija Nintendo Switch 2 je uvođenje većih Joy-Con kontrolera. Ovi ergonomski dizajnirani kontroleri pružaju udobniji hvat, a Joy-Con sada imaju i najsavremeniji magnetni sistem za montažu, koji garantuje sigurno pričvršćivanje za konzolu i eliminiše brige o slučajnom odvajanju tokom intenzivnih gejming sesija.

Nintendo Switch 2 dolazi sa većim i boljim ekranom

Nintendo je podigao prilagodljivost na viši nivo sa Switch 2 Joy-Con kontrolerima. Sada možete personalizovati svoje gejming iskustvo sa programabilnim dugmadima, omogućavajući mapiranje specifičnih funkcija prema vašim željama. Dodatno, Joy-Con kontroleri imaju Bluetooth kompatibilnost, omogućavajući neometano povezivanje sa postojećim Joy-Con i Pro kontrolerima.

Nintendo Switch 2 dolazi i sa većim i poboljšanim displejem. Nadmašujući Switch OLED, Switch 2 ima impresivni 8-inčni 1080p LCD panel proizveden od strane Samsunga, koji bi trebao pružiti više detalja i živopisniji prikaz.

Ispod haube, Nintendo Switch 2 je prava zver u odnosu na prethodni model i dolazi sa čak 12GB RAM-a, što je značajno poboljšanje u odnosu na prethodnih 4GB. Switch 2 takođe ima brže memorijske performanse sa 7500 MT/s, omogućavajući znatno brže procesiranje podataka i poboljšan ukupni odziv sistema.

Kapacitet skladišta je takođe značajno povećan, pa Switch 2 nudi do 256GB UFS 3.1 memorije.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

U srcu Switch 2 nalazi se Nvidia Tegra 239 procesor, najnoviji čip koji navodno pruža performanse uporedive sa Xbox Series S i PS4 Pro.

Nintendo Switch 2 se može pohvaliti i rafiniranim dizajnom, pa konzola sada ima zaobljenije uglove, što joj daje moderniji izgled. Poboljšani stalak sa amortizirajućim nosačem i povećanom prilagodljivošću pruža bolju stabilnost i fleksibilnost za gejming na stolu.

Kompatibilnost unazad kod Switch 2 omogućuje da prebacite svoje digitalne i fizičke igre sa Switch 1 na novu konzolu i da vaši omiljeni naslovi ostanu dostupni. Pored toga, Switch 2 podržava novu generaciju kertridža i microSD Express kartica. Nintendo priprema objavu Switch 2 pre marta 2025. a neke glasine sugerišu i moguće izdanje u drugoj polovini 2024. , najverovatnije tokom praznika pred kraj godinem, piše Geeky Gadgets.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi