Nove Apple AirPods Pro slušalice nisu vredne novca za „apgrejd“

Apple će poboljšati novi model Apple AirPods Pro slušalica dodatkom USB-C konekcije, ali ne očekujte bilo kakve promene u pogledu dizajna

Nove Apple AirPods Pro slušalice nisu vredne novca za „apgrejd“

Apple planira da predstavi mnoštvo novih funkcija i mogućnosti na svom predstojećem događaju pod nazivom Wonderlust koji se održava 12. septembra. Iako će izlazak nove linije iPhone 15 mobilnih telefona biti vrhunac događaja, Apple će takođe najaviti svoju sledeću Watch seriju 9 ručnih satova i nove AirPods slušalice. Sada se sa sigurnošću govori da će kućište za punjenje novih AirPods Pro slušalica biti unapređeno dodatkom USB-C porta, ali će ostatak dizajna ostati nepromenjen.

Apple će se prebaciti na USB-C standard sa izlaskom nove linije iPhone 15 mobilnih telefona, a kompanija planira da uvede novi port i na postojeće uređaje. Za krajnjeg korisnika to svakako ima smisla – posedovati uređaje koji se mogu puniti preko jednog USB-C kabla. Ranije je objavljeno da će Apple uvesti USB-C port na AirPods, ali model nije preciziran. U svom najnovijem Power On izdanju, Mark Gurman navodi da će novi port stići na ‘Pro’ verziju AirPod slušalica. Takođe je naveo da osim ovoga neće biti značajnijih varijacija u pogledu dizajna.

Nove AirPods Pro za sada donose samo USB-C port za punjenje

Sa novim telefonima iPhone 15 i iPhone 15 Pro, Apple konačno uvodi novi port koji bi mogao da dobije poboljšane funkcionalnosti. Postepeno, kompanija će izbaciti Lightning port na svim svojim postojećim proizvodima i zameniti ih USB-C konekcijom. Promena se dogodila uz ogroman pritisak EU. Pre toga, videli smo samo modifikovane iPhone modele sa USB-C portom koji su se prodavali za hiljade dolara. AirPods Pro sa USB-C portom biće najavljen zajedno sa linijom iPhone 15 telefona 12. septembra na Apple Wonderlust događaju.

Apple je najavio iOS 17 još u junu koji je će doneti različite funkcije za AirPods Pro. Pošto će ove funkcije stići na AirPods Pro sa Lightning portom, nije jasno da li će predstojeći USB-C model sadržati bilo kakve nove, ekskluzivne funkcije. Međutim, možemo pretpostaviti da bi novi port mogao da otvori prostor za mogućnost bržeg punjenja.

Ukoliko novi port ne dolazi sa dodatnim funkcijama, zaključak je jasan sam po sebi jer će biti identičan postojećoj verziji. Jednostavnije rečeno, nije vredan novca za „apgrejd“. Prostora za poboljšanje postojećeg AirPod Pro 2 modela svakako ima, tako da smo mišljenja da dolazak samo USB-C porta nije dovoljan da potrošimo pare za noviju verziju Apple slušalica. Imajte na umu da će Apple zameniti samo portove na novom AirPods kućištu za punjenje. To znači da neće biti promena u ostatku dizajna ili promena u slušalicama, prenosi wccftech.

Međutim, ovo su samo nagađanja i kompanija bi mogla u međuvremenu da izađe sa verzijom koja ima bolji dizajn i kvalitet zvuka. Događaj ćemo detaljno pratiti, pa budite spremni da saznate mnogo više detalja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi