Novi Acer Swift X 16 laptop koristi zanimljivu kombinaciju hardvera

Acer Swift X 16 laptop u svojoj najnovijoj verziji koristi kombinaciju AMD Ryzen 7040 i Nvidia GeForce RTX 40 procesora

Novi Acer Swift X 16 laptop koristi zanimljivu kombinaciju hardvera

Acer je predstavio najnoviju inkarnaciju svoje popularne linije laptop računara – Swift X 16 (SFX16-61G). Zamišljen je od početka kao digitalni alat za kreatore sadržaja i dizajnere tj produktivan rad na računaru. Zbog toga ga pre svega odlikuje vrhunski OLED ekran koji prikazuje 3.2K rezoluciju uz osvežavanje na 120 Hz. Ekran je napravljen u 16:10 formatu, prikazuje 100% DCI-P3 paletu boja i isporučuje maksimalno osvetljenje od 500 nita. Dakle, sve je podređeno komforu ciljne grupe korisnika koja se bavi poslovno-kreativnim radom na računaru.

Shodno tome je i čitav dizajn i stilski nastup uređaja prilagođen potrebama opisane grupe korisnika. Prefinjena linija i tanka silueta moćnog računara sa profilom od svega 17.9 mm iznenđauje činjenicom koliko je moćnog hardvera spakovano u ovako tanak računar. Naime, novi Acer Swift X 16 koristi kombinaciju AMD Ryzen 9 7940H centralnog procesora i Nvidia GeForce RTX 4050 grafičke karte. Ovako jak par procesora hladi TwinAir sistem hlađenja. Laptop stiže sa preinstaliranim Nvidia Studio drajverima, tako da je spreman za izazov rada čak i sa grafički najzahtevnijim aplikacijama.

Acer Swift X 16 je vrhunski digitalni alat za kreativce i dizajnere

Video komunikacija je olakšana činjenicom da je ugrađena web kamera sa Full HD 1080p specifikacijama i par digitalnih mikrofona sa funkcijom privremene redukcije buke i šuma kojima asistira algoritam veštačke inteligencije, a sve u cilju obezbeđenja kristalno čiste slike i zvuka tokom video konverzacije.

Obzirom da se od ovako dobrog računara nećete odvajati bilo da radite od kuće ili napolju dok ste u pokretu, Acer je svoj novi Swift X 16 i njegovu kompletnu šasiju napravio od lagane legure aluminijuma. Dobra strana obilatog korišćenja materijala od aluminijuma utiče i na bolje toplotne karakteristike, a što vam dodatno uliva poverenje u ovaj računar i njegove dobro izbalansirane karakteristike.

Kada ste napolju i radite na terenu, povezanost uređaja sa internetom je od ključnog značaja. Zbog toga Swift X 16 koristi dvopojasnu bežičnu vezu poslednjih specifikacija u vidu Wi-Fi 6E standarda. Obirom da se obraća kreativnoj grupi poslovnih korinsika i dizajnera, rad na terenu se ne može zamisliti bez prisustva podrške za MicroSD memorijske kartice.

Kada tome dodate činjenicu da stiže u konfiguraciji sa maksimalno 16 GB LPDDR5 RAM-a i 2 TB prostora za čuvanje podataka u vidu M.2 Pcie x4 Gen4 SSD uređaja, jasno je da dobijate odlično zaokružen uređaj vrhunskih karakteristika i performansi. Neozaobilazan deo jednog ovakvog računarta su i brzi USB-C portovi kao i HDMI 2.1 izlaz za velike ekrane. Instaliran je Windows 11 operativni sistem sa Windows Hello podrškom i Wake on Voice opcijom u svrhu veće bezbednosti obzirom na prirodu uređaja i važnost podataka koji se na njemu nalaze.

Očekivana cena Acer Swift X 16 (SFX16-61G) laptop uređaja je oko 1599 € za navedene specifikacije. Start prodaje se očekuje u junu, dok cena može odstupati u zavisnosti od karakteristika lokalnog tržišta.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi