Novi Noctua kuleri za Intel Xeon LGA4677 CPU

Novi Noctua kuleri specijalno su dizajnirani za hlađenje Intel Xeon LGA4677 procesora visokih performansi.

Poznati austrijski proizvođač Noctua kulera je predstavio četiri potpuno nova modela hladnjaka i poseban dodatak u vidu kompleta za montiranje postojećih kulera na Intel LGA4677. Novi Noctua kuleri obuhvataju sledeće modele: NH-U14S DX-4677, NH-U12S DX-4677, NH-U9 DX-4677 i NH-D9 DX-4677 4U. Idealni su za tihi ambijent rada profesionalnih radnih stanica visokih performansi uz skoro „šaputavi“ efekat funkcionisanja ventilatora u prilično zahtevnom radnom okruženju.

To se odnosi pre svega na najnoviju seriju Intel Sapphire Rapids W-3400 i W-2400 Xeon procesora za LGA4677 ležište. Kao dodatak novoj liniji stiže NM-4677 komplet za montažu postojećih Noctua DX-4189, DX-3647 i TR4-SP3 serija kulera na LGA4677 platformu.

„Naša DX linija CPU kulera postala je prvi izbor u kategoriji premijum rashladnih rešenja za Intel Xeon procesore“, izjavio je Roland Mossing (Noctua CEO). „Najnovija verzija za LGA4677 procesorsku platformu se sastoji od 14,12 i dva modela od 9 cm, čime smo pokrili sve radne scenarije od klasičnih Workstation tower modela do 4U Rack mount serverskih kućišta.“

Noctua kuleri su neophodni za rad i postizanje visokih performansi

Veliki modeli u vidu 14cm NH-U14S DX-4677 i 12cm NH-U12S DX-4677 kuleri su odličan izbor za tower modele kućišta čime se preporučuju za Workstation sisteme koji su u isto vreme brzi i tihi u radu. Sa druge strane manji NH-D9 DX-4677 4U i NH-U9 DX-4677 savršeno poasuju u 4U Rack mount serverska kućišta i kompaktne Workstation sisteme.

Dok je smer strujanja vazduha i pozicije toplotnih cevi kod NH-U9 modela vertikalan u odnosu na dužu osu LGA4677 ležišta, dotle je smer strujanja druge „devetke“ NH-D9, paralelan. Postojanje obe opcije vam dajem ogućnost da na najbolji način uskladite hlađenje sa ostatkom komponenti u sistemu kako bi iskoristili strujanje vazduha u svrhu najboljeg mogućeg hlađenja. Time ćete na svakakouticati na performanse vašeg računara.

Zahvaljujući svojoj kompaktnoj pojavi i umerenim dimenzijama uz istvremeno visoke performanse, oba modela su idealna za korišćenje u sistemu sa dva procesora. U stiuacijama gde nema puno mesta pa hladnjaci mogu da ometaju u radu jedni druge. Zbog toga je Noctua bržljivo dizajnirala pomenute kulere kako ne bi bili sprečeni ili ometeni prilikom konfigurisanja sistema projektovanih za korišćenje dva Xeon procesora istovremeno.

Novi Noctua kuleri za Xeon LGA4677 modele koriste Intelove delove koji sprečavaju naginjanje procesora, zatim specijalne Torx T30 PEEK navrtke za fiksiranje pozicije kulera i odgovarajuće nosače. Sistem montiranja Noctua kulera je u potpunosti kompatibilan sa intelovim uputstvima za instalaciju. Torx T30 PEEK alat stiže u pakovanju sa kulerima. Cena se u zavisnosti od modela kreće u rasponu od 119.9-129.9 €. Cena kompleta sa adapterima za montažu, iznosi 29.9 €.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi