Novi Sony IMX866 RGBW senzor će debitovati na vivo X80 seriji

Ogroman kockasti modul na kome se nalazi kružno kućište za kamere, krije novi senzor iz Sonija

 
Prošle nedelje govorili smo o prvim fotografijama najnovijeg telefona vivo X80 Pro+, tačnije fotografijama koje su ukazivale na dizajn zadnjeg modula kamera ovog mobilnog telefona. Ogroman kockasti modul na kome se nalazi kružno kućište za kamere, ali i ekran sa desne strane popul onog koji je prvi put viđen kod Xiaomi Mi 11 Ultra.Pored toga, pojavile su se još neke informacije o vivo X80 seriji telefona, poput unapređenog V1 + ISP, kao i Dimensity 9000 ili Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 mobilnih čipseta za različite modele unutar ove serije uređaja.Dakle, veoma moderan dizajn je ukombinovan sa veoma moćnim specifikacijama, a sve to je upravo postalo još moderniji jer su se pojavile informacije kako će ovaj mobilni uređaj predstaviti i najnoviji Sony IMX866 RGBW senzor glavne kamere.Sony IMX766, koji se pojavio u vivo X70 generaciji mobilnih uređaja koristi standardnu Quad Bayer tehnologiju koji spaja četiri susedna piksela u jedan kako bi se smanjila veličina napravljene fotografije a očuvao kvalitet. Sada, novi Sony IMX866 senzor koristi potpuno drugačiji RGBW filter koji bi trebalo da uhvati više svetlosti, a čije će fotografije biti dodatno poboljšane algoritmima procesiranja slike na V1+, piše GSM Arena.
 
vivosoivasonykamera.jpg
Prema informacijama koje su trenutno dostupne, ovaj senzor trebalo bi da bude iste veličine kao njegov prethodnik, sa formatom 1/1.5”. U ovom trenutku još uvek nema informacija oko toga koje bi mogla biti rezolucija ovog senzora.Pored toga, vivo X80 serija telefona trebalo bi da ima i senzor sa “gimbal” stabilizacijom. Pored toga, ovaj telefoni će najverovatnije imati još jedan senzor koja će biti sočivo sastavljeno od 7 elemenata. Uz sve ovo, što stvarno zvuči veoma zanimljivo, sve kamere trebalo bi da imaju dodatna unapređenja koja dolaze od Zeiss T* antireflektivnog sloja.Sve ovo što smo do sada saznali o ovim mobilnim uređajima, ali prvenstveno o kamerama, stvarno nas je veoma zaintrigiralo. Na sreću nećemo morati dugo da čekamo da saznamo prave informacije, kao i cenu, jer će ova kompanija zvanično predstaviti svoje nove uređaje 25. aprila.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi