Novi zvanični Steam kontroler dostupan od 31. oktobra

Hori je otkrio zvanično licencirani Steam kontroler koji će biti dostupan u Japanu od 31. oktobra.

Novi zvanični Steam kontroler dostupan od 31. oktobra

Proizvođač gejming dodataka Hori otkrio je novi zvanično licencirani Steam kontroler koji će biti dostupan u Japanu od 31. oktobra. Za sada, samo Hori-jev japanski sajt i društveni kanali spominju ovaj kontroler, ali bilo bi čudno da periferni uređaj ostane ekskluziva za Japan.

Slično novijim kontrolerima drugih proizvođača, uključujući najbolje modele Microsofta i Sonyja, Hori-jev model će uključivati četiri dodatna programabilna dugmeta – dva mala dugmeta ispod D-pada i desne analogne palice, kao i dva analogna triggera na zadnjoj strani. Sudeći prema mašinskom prevodu promotivnih slika kompanije, podržava i žiroskop i rapid-fire funkcije.

Pored toga, palice imaju senzore na dodir koje korisnici mogu prilagoditi za različite funkcije, dok se okidači mogu prebacivati između digitalnog i analognog moda kako bi bolje odgovarali različitim žanrovima poput pucačina ili trkačkih igara. Home taster je posvećeno Steam dugme koje pokreće Big Picture Mode i otvara Steam meni tokom igre. Hori je takođe uključio brzo taster za brzi pristup sa Steam Deck-a, koji poziva brzi meni u Big Picture Mode tokom igre.

Iako kontroler ima Steam input i X-input režime za upotrebu van Valve-ovog ekosistema, žiroskop, palice osetljive na dodir i meni dugmad su ekskluzivni za Steam mod. Hori će ponuditi aplikaciju koja omogućava korisnicima da prilagode brojne funkcije kontrolera nezavisno od Steam-ovog konfiguratora kontrolera. Gamepad podržava žičano i Bluetooth povezivanje, piše Techspot.

Iako je zvanično licencirani Steam kontroler, Hori-jev proizvod ne koristi trackpadove koje originalni Steam kontroler i Steam Deck koriste za simulaciju miša. Takođe, Hori ne spominje palice sa hall-efektom, koje su otporne na stick-drift efekat koji je mučio nedavne zvanične konzolne kontrolere.

Tokom najave partnerstva sa Hori-jem, Valve je pružio detaljno objašnjenje o korišćenju kontrolera na Steam-u. Trenutno, oko 15 procenata sesija igranja na Steam-u koristi kontroler – tri puta više u odnosu na 2018. godinu. Od toga, više od polovine koristi Xbox kontrolere, četvrtina koristi PlayStation kontrolere, a oko desetina koristi Steam Deck.

Hori-jev Steam kontroler biće dostupan u četiri boje: crna, bela, zelena i ljubičasta, od 31. oktobra po ceni od 7,980 jena (oko 50 dolara). Hori-jev japanski sajt je takođe otkrio još jedan set PC kontrolera koji dolaze kasnije ovog leta i podržavaju DirectInput i X-input, ali ne i Steam-specifične funkcije.

Oni uključuju tradicionalni kontroler po ceni od 4,980 jena (30 dolara), kontroler sa šest tastera za borbene igre za 6,480 jena (40 dolara), mini borbeni stick za 5,980 jena (oko 37 dolara) i novi Real Arcade Pro Hayabusa borbeni stick za 15,980 jena (100 dolara).

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi