Oppo A2 Pro se pojavio sa Dimensity 7050 čipsetom i besplatnom zamenom baterije u roku od 4 godine

Ponekad insajderske informacije budu plod nečije mašte, a neretko se pokaže da su istinite, kao sa Oppo A2 Pro i besplatnom zamene baterije u roku od 4 godine

Oppo A2 Pro se pojavio sa Dimensity 7050 čipsetom i besplatnom zamenom baterije u roku od 4 godine

Oppo A2 Pro je danas zvanično predstavljen u Kini, sa velikim 6,7-inčnim FHD+ AMOLED ekranom sa osvežavanjem od 120 Hz i MediaTek Dimensity 7050 čipsetom. Ono što je mnogo bitnije je da su se informacije koje su se pojavile ranije – pokazale tačnim.

Ovo znači da Oppo A2 Pro dolazi sa baterijom kapaciteta 5.000 mAh, ali i programom koji omogućava besplatnu zamenu iste u roku od 4 godine od datuma kupovine, u slučaju da kapacitet baterije padne ispod 80%.

Prema internim Oppo testiranjima, baterija zadržava 88% originalnog kapaciteta nakon 1.000 ciklusa punjenja, što bi trebalo da bude dovoljno da telefon zadrži kapacitet iznad 80% nakon četiri godine korišćenja. Baterija ozbiljnog kapaciteta koristi punjač snage 67 W, ali i zasebni čip za kontrolu punjenja, te razne mehanizme za održavanje kapaciteta baterije na visokom nivou i sprečavanje neželjenih scenarija kao što je pregrevanje.

Sa hardverske strane, pored Dimensity 7050 čipseta, A2 Pro ima 12 GB RAM-a i 512 GB skladišne UFS 3.1 memorije. Dizajnerski ovaj telefon neodoljivo podseća na nove Huawei Mate modele. Zadnja strana ima kružno kućište kamera sa četiri otvora u kojima se nalazi 64 MP glavna kamera sa f/1.7 blendom i 0,7 µm pikselima, te 2 MP senzor dubine.

Sistem pokreće Android 13 sa ColorOS 13.1 korisničkim interfejsom, a tu je i uvek dobrodošla sertifikacija otpornosti na manje prolivanje tečnosti sa IP54 sertifikatom. Telefon ima senzor otiska prsta ispod ekrana, a dolazi u tri boje – crnoj, braon i ljubičastoj, sa cenama od 248 do 330 USD, ali za kinesko tržište, piše GSMArena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi