PCIe 6.0 specifikacija je spremna za prve prototipe

Prvi test proizvodi su spremni za dizajniranje uz PCIe 6.0 specifikaciju

PCI Express 6.0 specifikacija, koja će udvostručiti prenos podataka do 64 GT/s, zadržava kompatibilnost sa prethodnim generacijama i omogućava performanse koje smanjuju potrošnju. Prvi test proizvodi su spremni za dizajniranje uz PCIe 6.0 specifikaciju, a aktuelna “Version 0.5” ne predstavlja finalnu specifikaciju koja će biti objavljena 2021. godine.Karakteristike PCIe 6.0 specifikacije uključuju:- Prenos podtaka brzinom do 64 GT/s (čime se dupliraju brzine od 32 GT/s koje je nudila PCIe 5.0 specifikacija);- PAM-4 (Pulse Amplitude Modulation with 4 levels) enkodiranje;- Forward Error Correction (FEC) niske latencije i dodatni mehanizmi za efikasnost protoka;- Kompatibilnost sa prethodnim generacijama PCIe specifikacija.
pci2.jpgIzvor: Guru3d
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi