PlayStation 5 najverovatnije dobija novi 5 nm APU, biće osetno hladniji u radu

Najnovije informacije govore da će novi PlayStation 5 model raditi na nižim temperaturama, a da novi 5 nm APU neće zahtevati tečni metal kako bi se bolje hladio

PlayStation 5 najverovatnije dobija novi 5 nm APU, biće osetno hladniji u radu

Poslednje informacije govore u prilog tvrdnji da će predstojeći Sony PlayStation 5 dobiti napredniji 5 nm APU zbog čega će biti osetno hladniji u radu te neće zahtevati primenu tečnog metala u sistemu hlađenja.

Ove informacije prenosi insajder Zuby_Tech, koji tvrdi da će PlayStation u reviziji hardvera iz CFi-1300 serije, dobiti savremeniji procesor umesto dosadašnje 7 nm APU serije. U objašnjenju glavne vesti, isti izvor tvrdi da se ovi detalji verovatno odnose na  model konzole koja ima tanji profil tzv. “Slim” verziju, o kojoj se ranije pričalo.

Ove tvrdnje zvuče prilično logično, ali ih ipak ne treba uzimati zdravo za gotovo. Treba imati u vidu da je i Microsoft kao glavni konkurent na tržištu gejming konzola ubeđen da je Sony PS5 Slim verzija u fazi izrade na osnovu dokumenata koja su imali na uvid tokom suđenja u vezi tužbe koju je pokrenuo Sony u vezi pripajanja kompanije Activision od strane Microsoft-a pred američkom Federalnom komisijom za trgovinu (FTC).

Sony sa svoje strane, još uvek nije potvrdio ili demantovao ovu vest, niti da ima bilo kakve namere u smeru predstavljanja novog gejming hardvera u formi onog što se pominje kao Project Q. Ručna konzola koja će praktično strimovati igre sa matičnog PS5 uređaja je najavljena još u maju, tokom održavanja PlayStation Showcase 2023 događaja, prenosi dexerto.

Pošto je Sony donekle unapredio efikasnost svojih PS5 CFi-1202 modela, zvuči prilično razumno kako želi da učini još jedan korak dalje u pravcu izlaska novog modela boljih karakteristika. Nova konzola bi prema ranijim informacijama, podržavala rad sa eksternim optičkim disk uređajem i bila bi neznatno manja u odnosu na postojeći PS5 model.

Prema dostupnim dokumentima čiji je sadržaj otkriven tokom pomenutog suđenja, novi PlayStation 5 model bi treba da se pojavi do kraja ove godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi