Pojavljuju se i prvi benchmark rezultati za sveže najavljeni Exynos 2200 čipset

Navodno, ovi rezultati su preuzeti sa Galaxy S22 Ultra, ali nemamo mogućnost da se to i proveri, pa ćemo se ovo uzeti sa malom dozom opreza

 
Samsung je upravo predstavio svoj Exynos 2200 flagship SoC za 2022. godinu i GSM Arena već ima prve benchmark rezultate. Navodno, ovi rezultati su preuzeti sa Galaxy S22 Ultra, ali nemamo mogućnost da se to i proveri, pa ćemo se ovo uzeti sa malom dozom opreza.U Geekbench 5 testu, uređaj je dao rezultat 1108 u jednojezgarnom i 3516 u testu više jezgara, koji su skoro identični Exynos 2100.
 
Screenshot_1_6.jpg
U AnTuTu 9.0, uređaj je postigao neverovatnih 965,874 poena, što je ogroman dobitak od 46% u poređenju sa Exynos 2100 iz prošle godine.
 
antutu_4.jpg
A u testu GFXBench Aztec Ruins (Normal), Exynos 2200 SoC je prikazao 109 kadrova u sekundi. To ne zvuči baš impresivno ako uporedimo sa Snapdragon 8 Gen 1 benchmark rezultatima iz Xiaomi 12 telefona. Zapravo, ono što je sumnjivo je da je taj GFXBench GPU rezultat niži i od prošlogodišnjeg Snapdragona 888.
 
GFXBench_1.jpg
Međutim, postoji nekoliko opravdanja. Prvi je da su ovo preliminarni rezultati i da će stvarne performanse finalizovanog čipseta verovatno biti drugačije od onoga što je očigledno rana inženjerska jedinica. Drugo, nema snimaka ekrana koji bi u potpunosti potvrdili rezultate. Nedostatak povećanja CPU-a izgleda posebno čudno, s obzirom na potpuno novu arhitekturu procesora.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi