Poznat izgled kamere za vivo X80 Pro+ na koji niko neće ostati ravnodušan

Opažen je dizajn kamera sistem za najnoviji mobilni uređaj kompanije vivo, X80 Pro+ i sigurno vam je odnekud poznat

 
Senzori kamera koji se nalaze na novim mobilnim uređajima su jedan od detalja koji izazivaju najviše pažnje kod korisnika. Postoje dva glavna razloga za to. Prvi, i osnovni, jeste činjenica da mobilni telefoni, kod većine ljudi, menjaju sva ostala rešenja za fotografisanje i pravljenje video zapisao.Jednostavno, svi imaju telefon, a kada nešto treba da se uslika ili snimi, koristiće se isti taj telefon, a ne neko drugo rešenje poput fotoaparata. Naravno, ovde izuzimamo profesionalce i nikako nije cilj da upoređujemo prave fotoaparate sa mobilnim telefonima u bilo kakvom vidu profesionalne upotrebe. Ali, za obične korisnike, telefon je sve što je neophodno za fotografiju, te je stoga kvalitetna kamera jedan od glavnih prioriteta kada se kupuje mobilni telefon.Sa druge strane, moderni kamera sistemi neretko se sastoje od tri ili četiri kamera senzora, što okupira jedan veliki deo poleđine svakog uređaja, čineći kamera modul na mobilnim uređajima jednom od bitnijih dizajnerskih odluka koje proizvođači donose, a koje korisnici biraju. Moćan i moderan izgled kamera sistema na poleđini uređaja je detalj koji će privući korisnike, i pored kvaliteta kamera.Sa tim u vezi evo i prvih informacija vezanih za dizajn kamera modula na dolazećem mobilnom telefonu vivo X80 Pro+, a prema informacijama koje su dostupne sa prvog postera koji bi trebalo da bude deo reklamne kampanje za ovaj uređaj. Iako blago zamućena i svakako ne idealne rezolucije, ova fotografija nam govori sasvim dovoljno o onome što nas očekuje kada se ovaj telefon zvanično pojavi pred publikom krajem tekućeg meseca.
 
vivotekst.jpg
Ono što nam prvo upada u oči jeste da će kućište sistema kamera biti veoma veliko, a da će se sastojati od kružnog dela sa samim senzorima koji se nalazi kao izbočina unutar veće kvadratne izbočine koja prekriva skoro celu gornju polovinu poleđine ovog uređaja. Takođe, prema onome što možemo videti na posteru može se zaključiti da će se sa desne strane naći i ekran unutar kamera modula, nešto slično onome što smo prošle godine mogli videti na Xiaomi Mi 11 Ultra. Izgleda moćno, svakako, ali da će se svideti svakome baš i nismo sigurni.
 
Pogledajte još: Vivo X80 Pro pravi impresivne fotografije u mraku, otkrivaju najnovije glasine
Što se tiče samog hardvera ovih kamera, piše GSM Arena, oćekuju se četiri senzora, osnovni rezolucije 50MP (ISOCELL GN1), ultraširokougaoni senzor od 48MP (IMX598), kao i dve kamere rezolucije 50MP (JN1 + JN2) koje će najverovatnije biti telefoto tipa. Uz to, očekuje se i vivo procesor za obradu fotografija. Sve ovo ćemo videti uživo krajem aprila. Do tada, skidamo kapu kompaniji vivo na smelom dizajnu.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi