Poznate specifikacije za novi Snapdragon 6 Gen 1

Nova serija čipsetova niže srednje klase donosi dobra poboljšanja.

Juče smo vam preneli prve informacija o tome kako se za novu seriju “flagship” Qualcomm Snapdragon čipsetova planira poboljšanje energetske efikasnosti. Sa druge strane, novi procesori za nižu srednju klasu telefona, kako prenosi Wccftech, mogli bi da donesu znatna poboljšanja performansi u odnosu na odlazeću seriju 600.
Nove specifikacije
Nekako, ume da postane malo dosadno čitati o tome kako će najmoćniji čipset današnjice postati još malo brži i kako će njegova nova verzija postati ponovo najbrži procesor na svetu i pojaviti se u svim premijum telefonima koji će izaći u prodaju. Sa druge strane, niža srednja klasa kao da je zapostavljena i da dobija mrvice sa stola, pogotovo prava srednja klasa za koji su rezervisani bili Qualcomm Snapdragon čipsetovi serije 600.
Sada, pojavile su se prve informacije o novoj seriji čipsetova kompanije Qualcomm koji će zameniti gorepomenutu liniju procesora – Snapdragon 6 Gen 1. Ovaj mobilni čipset će, prema trenutnim informacijama, biti izrađen u proizvodnom procesu od 4 nanometra i imaće procesor radnog takta do 2,2 GHz. Za sada nije poznato koji će biti grafički čip, ali se zna da je u pitanju Adreno.
Snap6Gen1.jpg
Što se tiče ostalih dostupnih specifikacija, tu je Snapdragon X62 modem koji će doneti mmWave i sub-6 GHz 5G konekciju u jeftinije telefone, što za naše tržište i nije mnogo bitno. Tu je i podrška za do 12 GB LPDDR5 radne memorije brzine 2.750 MHz, kao i kompatibilnost sa UFS 3.1 tipom prostora za skladištenje podataka. Tu je i podrška za FHD+ ekrane sa brzinom vertikalnog osvežavanje slike od 120 Hz, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6E, kao i Quick Charge 4 Plus.
Što se tiče podrške za kamere, Spectra ISP će omogućiti ugradnju ili trostrukog kamera sistem sa senzorima od po 13 MP, dvostrukog sistema sa senzorima od 25 MP i 16 MP, ili jedne kamere od 48 MP. Tu je i snimanje u 4K rezoluciji u HDR mapiranjem.
Kada se očekuju ovi procesori?
U ovom trenutku pretpostavlja se da kompanija Qualcomm planira da svoje nove serije procesora predstavi na Tech Summit sajmu koji se održava od 15. do 17. Novembra. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 svakako bi trebalo da se pojavi, a najverovatnije i drugi procesori nove generacije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi