Poznato manje-više sve oko nove Samsung Galaxy S23 serije

Predstavljanje Samsung Galaxy S23 serije biće održano u februaru, ali je poznati insajder Ice Universe otkrio gotovo sve detalje.

Poznato manje-više sve oko nove Samsung Galaxy S23 serije

Ice Universe je na svom twitter nalogu objavio zvanični promo materijal kompanije Samsung, pa nam je sada i definitivno poznat izgled nove S23 serije telefona.

Najjači model S23 Ultra biće gotovo identičan kao svoj prethodnik, koji je u našem izboru proglašen za najbolji telefon 2022. godine. Poznato je i da će imati isti kapacitet baterije koji je 5.000 mAh, a pravo razočaranje je činjenica da će i novi model podržavati punjenje od maksimalnih 45W.

Samsung je ipak kod S23 modela i njegove veće (Plus) verzije uspeo da načini vidljivije i drastičnije promene, pa će tako sistem kamera biti nešto drugačiji i više se će podsećati na Ultra model iz 2022. godine, dok će kapacitet baterije kod osnovnog modela biti 3.900 mAh, što je uvećanje za 200 mAh u odnosu na S22.

Najviše promena kod S23+ modela

Najviše promena biće kod S23+ modela, koji će pored povećanja kapaciteta baterije na 4.700 doneti i punjenje od 45W, što je ipak pomak u odnosnu na 25W i S22+.

Sva tri modela trebalo bi da imaju maksimalno osvetljenje ekrana od 1.750 nita, što je prethodne godine bio slučaj samo kod S22 Ultra. Od ranije je poznato da će S23 seriju globalno pokretati Snapdragon 8 druge generacije, za koji se priča da će biti poboljšana verzija posebno za Samsung.

Jedna od mogućih nadogradnja je i uvođenje Qualcomm 3D Sonic Max čitača otiska prsta. Čitač je 17 puta veći od trenutnih čitača ispod ekrana koje Samsung koristi i čak vam omogućava da skenirate dva otiska prsta odjednom za situacije kada je bitan viši nivo bezbednosti. Takođe, Ultra model najverovatnije donosi glavni senzor kamere od 200 megapixela, dok će S23 i S23+ ostati na 50.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi