Primećena je Intel Arc Alchemist A770 grafička kartica za desktop računare sa 512 EU i 2,4 GHz GPU taktom

Intelova Arc Alchemist A770 grafička kartica za desktop računare ponovo nas je iznenadila u okviru Geek Bench OpenCL benchmark testa

 
Ovo nije prvi put da je Intelova premijum Arc Alchemist GPU konfiguracija prođe benchmark test u okviru Geekbench OpenCL benchmark-a, ali je definitivno prvi put da je navedena sa pravim imenom. Intel Arc A770 grafička kartica će biti flagship grafička kartica za gejming sa punim ACM-G10 GPU-om.Intel Arc 7 linija će koristiti vodeći ACM-G10 GPU i već znamo za varijante mobilnosti koje uključuju Arc A770M i Arc A730M. Slično, Arc A770 je jedna od vrhunskih varijanti za desktop računare koja je opremljena punom ACM-G10 konfiguracijom, koristeći 32 Xe jezgra za 4096 ALU-a i 32 jedinice za Ray tracing.Sada Geekbench ne navodi tačnu VRAM konfiguraciju i navodi 12,7 GB što je pogrešno očitavanje, tako da je najverovatnije 16 GB GDDR6. Takođe, ranije je rečeno da je vodeća grafička kartica zamišljena da bude Arc A780, tako da bi ovo mogla biti GPU varijanta optimizovana za takt sa lansiranjem A780 kao ograničenog izdanja modela koji je najavljen u glasinama tokom predstavljanja Arc A-serije. Što se tiče takta, GPU radi na maksimalnom ubrzanju od 2,4 GHz.
 
IntelArcA770GraphicsCardAlchemistGPU624x1030.png
Što se tiče performansi, Intel Arc Alchemist A770 je postigao 85585 poena u OpenCL grafičkom benchmark-u, što je veoma nisko za tako vrhunsku grafičku karticu, ali to je za očekivati pošto grafički drajveri još uvek nisu optimizovani za high-end GPU. delovi, piše WCCFTech.
Čak i osnovni ACM-G11 GPU-ovi tek treba da budu pravilno optimizovani putem drajvera, tako da možemo očekivati da će performanse biti poboljšane u narednim mesecima. Trenutno je kartica u rangu sa NVIDIA GeForce RTX 2070 i možemo očekivati da će završiti blizu RTX 3070 i 6700 XT do trenutka kada bude lansirana, krajem drugog kvartala 2022. godine.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi