Procurele cene i specifikacije za Galaxy Watch 7 i Galaxy Watch Ultra

Samsung Galaxy Watch 7 i Galaxy Watch Ultra biti predstavljeni na Galaxy Unpacked događaju 10. jula, a zahvaljujući procurelim informacijama, već su poznati mnogi detalji

Procurele cene i specifikacije za Galaxy Watch 7 i Galaxy Watch Ultra

Naveliko se šuška da će Samsung najaviti svoju narednu liniju pametnih satova na događaju Galaxy Unpacked 10. jula, a sada imamo prilično dobru ideju kako će to izgledati. Tipster @negativeonehero je na X (nekada Twitteru) otkrio službenu listu specifikacija i detalja o cenama za predstojeći Samsung Galaxy Watch 7 i Galaxy Watch Ultra.

Što se tiče specifikacija, oba sata će pokretati Samsungov 3nm Exynos W1000 procesor, koji je novi čip za nosive uređaje sa taktom od 1.6GHz. Ovaj čip će biti podržan sa 2GB RAM-a i 32GB memorije u oba slučaja.

Stiže Galaxy Watch 7 sa 3 nm Exynos procesorom

Možda najveća razlika u specifikacijama ovde se odnosi na veličinu ovih pametnih satova. U pogledu dimenzija, Galaxy Watch 7 će imati dimenzije od 40.4 x 40.4mm ili 44.4 x 44.4mm, u zavisnosti od toga koju od dve opcije veličine odaberete. Galaxy Watch Ultra će biti mnogo veći od oba, sa dimenzijama od 47.4 x 47.4mm.

Ultra će takođe biti mnogo deblji, čak 12.1mm u poređenju sa 9.7mm kod Galaxy Watch 7. Kao što možete pretpostaviti, postoji velika razlika i u težini, je će Galaxy Watch 7 težiti između 28.5g i 33.5g zavisno od verzije, dok će Ultra težiti 61.5g – što je blizu dvostruko više.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Jedan od razloga za veliku razliku u težini biće kapaciteti baterija.Watch 7 ima baterije od 300mAh ili 425mAh, dok će Ultra će imati ogromnu bateriju od 590mAh.

Zanimljivo je da, kako je navedeno u postu (koji prenosi Notebookcheck), oba pametna sata imaju iste funkcije za praćenje EKG-a, krvnog pritiska, sastava tela, zasićenosti kiseonikom, promene temperature, kvaliteta sna i vežbanja, makar na papiru.

Biće zanimljivo videti kako će Samsung diferencirati ove satove osim po njihovom fizičkom izgledu. Treba primetiti da ovde nema informacija o ekranu, što će verovatno biti jedna od bitnh razlika, kao i verovatno materijal tela Ultra modela. Cene za Galaxy Watch 7 će navodno biti oko 255 € ili 280 €, u poređenju sa Ultra modelom koji će koštati oko 600€. Ako se ove cene pokažu tačnim, to bi ozbiljno uticalo na konkurentnost sa Apple Watch 9 i Apple Watch Ultra 2 linijom, prenosi Trusted Reviews.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. nino77ns

    Sto bi rekli .tresla se gora rodio se mis...ja koristim samsung telefone ali satovi su su samo stat koji pokazije barem tacno vreme...senzori su ik losi oduvek i nikaf ih nisu poboljsali.ako prati neko na netu .moze da vidi da su apple i huawei na prvim mestu po tacnosti senzora ...samsungovi datovi se izgrebu skine se crna boja ...odozdo onaj premaz se skida...imao sam 5 pro ...i nikad vise huawei 4 pro je top u odnosu na ono

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi