Prvi dan Snapdragon 2024 samita - zvanično predstavljen Snapdragon 8 Elite čipset sa najbržim CPU mobilnim jezgrom

Snapdragon 8 Elite je prva Snapdragon mobilna platforma koja koristi Qualcomm-ovu sledeću generaciju specijalno dizajniranih i ubrzanih Qualcomm Oryon jezgara

Prvi dan Snapdragon 2024 samita - zvanično predstavljen Snapdragon 8 Elite čipset sa najbržim CPU mobilnim jezgrom

Na Snapdragon Summitu, Qualcomm je danas zvanično predstavio  Snapdragon 8 Elite, najmoćniji i najbrži mobilni SoC ikada. Qualcomm-ova vedeta mobilne platforme od sada nosi naziv Elite, što naglašava neverovatan napredak koji ona predstavlja za industriju.

Platforma omogućava novu eru generativne veštačke inteligencije na uređajima i dizajnirana da bez problema rukuje složenim multi-modalnim AI aplikacijama uz prioritet na privatnost korisnika

Ova platforma donosi vodeće tehnologije u industriji, poput druge generacije specijalno dizajniranog i unapređenog Qualcomm Oryon CPU-a na bazi Arm arhitekture, Qualcomm Adreno GPU-a i unapređenog Qualcomm Hexagon NPU-a, koji zajedno pružaju revolucionarne performance u obalsti mobilnih uređaja.

Ove inovacije omogućavaju Snapdragon 8 Elite platformi da transformiše korisničko iskustvo u radu sa mobilnim uređajima – čineći generativne AI aplikacije stvarnošću koja je dostupna na pametnim telefonima sa Snapdragon procesorom.

Ove tehnologije takođe unapređuju i druge poslove, uključujući mogućnosti kamere sa najmoćnijim AI-ISP procesorom, sledeći nivo gejming performansi i kvaliteta, super-brzo pretraživanje interneta i još mnogo toga.

Vodeći proizvođači uređaja i brendovi pametnih telefona, uključujući ASUS, Honor, iQOO, OnePlus, OPPO, RealMe, Samsung, Vivo, Xiaomi i mnoge druge, planiraju da u narednim nedeljama lansiraju telefone na bazi Snapdragon 8 Elite platforme.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi