Prvi telefon sa Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

Motorola je rešila da prva predstavi telefon sa novim “flagship” procesorom.

Tehnološka trka je neprestana, a očigledna je nota prestiža oko toga ko će prvi objaviti mobilni telefon sa najmoćnijim čipsetom najnovije generacije. U ovom trenutku, to je Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, ali njegov naslednik, Snapdragon 8 Gen 2, je tik iza ugla. Ko će biti prva kompanija koja će predstaviti telefon sa ovim čipsetom? Kako navodi Wccftech, to bi mogla biti Motorola. 

Nezvanične informacije 

Zvanično predstavljanje Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 mobilnog čipseta koji će se, kako smo vam pre nekoliko dana preneli, fokusirati na energetsku efikasnost očekuje se u kasnije tokom godine. Međutim, iako ovaj čipset još uvek nije zvanično predstavljen, već su se krenule glasine oko toga koji bi to telefon mogao da ponese laskavu titulu “prvog sa novim Qualcomm čipsetom” i svoju zasluženu lentu ponosno prošeta po pisti. 

Šalu na stranu, jeste stvar prestiža biti prvi sa trenutno najmoćnijim dostupnim mobilnim čipom, a kako trenutne informacije sugerišu kompanija koja bi mogla biti prva jeste Motorola. Prema najnovijoj informaciji od strane poznatog kineskog insajdera Digital Chat Station, Motorola je već rezervisala prvu isporuku Snapdragon 8 Gen 2 čipova spremnih za ugradnju u svoj još uvek nenajavljeni “flagship” model. Ovaj mobilni telefon trebalo bi da se pojavi tokom sredine novembra, a o ostalim specifikacijama još uvek nema reči. 

Trka se zahuktava 

Međutim, nije Motorola jedina u trci da bude prva kompanija koja će svetu predstaviti mobilni telefon sa najnovijom perjanicom kompanije Qualcomm. I Xiaomi je tradicionalno tu, spreman da što pre publici ponudi mobilni telefon sa najaktuelnijim čipsetom kako bi skrenuo pažnju sa svojih malo poznatijih konkurenata. 

Što se tiče samog mobilnog čipseta oko kog se digla bura, za sada postoje nezvanične informacije kako će se sastojati od jednog Cortex-X3 jezgra, dva Cortex-A720 jezgra, dva Cortex-A710 jezgra, kao i tri Cortex-A510 jezgra. Radne frekvencije nisu poznate, kao ni performanse grafičkog procesora. 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi