Realme 12X je peti član najnovije serije telefona kineske kompanije

Iako ga je kompanija Realme prvo najavila za Kinu prošle nedelje, Realme 12X kao peti član serije telefona kojoj pripada biće dostupan i van njenih granica

Realme 12X je peti član najnovije serije telefona kineske kompanije

Realme 12X telefon je novi, peti član Realme 12 serije telefona kojoj pripadaju i modeli 12, 12 Plus, 12 Pro Plus i 12 Pro 5G. Kompanija ga je prošle nedelje najavila za svoje, domaće tržište, ali ovaj model u budućnosti stiže i van granica Kine, počevši od Indije.

Njega pokreće MediaTek Dimensity 6100+ čipset, a poseduje LCD ekran dužine dijagonale 6,67 inča sa 120 Hz brzinom osvežavanja i maksimalnom osvetljenošću od 625 nita. Sam procesor uparen je sa 12 GB radne memorije koje se može proširiti, a dolazi u kombinacijama sa 256/512 GB prostora za skladištenje podataka.

Kada su u pitanju kamere, telefon ima zadnju kameru sa 50 MP i selfi sa 8 MP. Realme 12X ima IP54 sertifikat za otpornost na prašinu u vodu, a uz to je tanak 7,89 mm i teži 190 gr.

Baterija ima 5.000 mAh sa podrškom za žično punjenje od 15 W, a na softverskoj strani imaće najnoviji Android 14 OS. U Kini ovaj telefon će koštati oko 180 evra po konverziji valute, za opciju sa 256 GB skladišta i oko 200 evra za opciju sa 512 GB.

Međutim, ovo su početne promotivne cene i one će porasti na 190, odnosno oko 230 evra, piše GSMArena, pritom u tu cenu nije uračunato poskupljenje koje će se desiti prilikom transporta na druga tržišta. Takođe, i dalje nije poznato na kojim će svim tržištima osim Indije i kada ovaj model tačno biti dostupan.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi