Realme GT2 Explorer Master je prvi telefon sa LPDDR5X radnom memorijom

Iskreno, baš nas interesuje da vidimo koliku razliku novi tip radne memorije može da pruži.

Nedavno smi videli da kod desktop procesora, posebno APU-ova sa integrisanim grafikama, brža memorija može da donese i do 300% bolje performanse, a da li je ista situacija sa telefonima, videćemo kada stigne Realme GT2 Explorer Master.
LPDDR5X najnoviji je standard radne memorije namenjene upotrebi u prenosivim uređajima, najpre mobilnim telefonima. Do sada, nismo imali prilike da vidimo niti jedan telefon sa ovakvim tipom radne memorije, ali to će se uskoro promeniti jer će Realme GT2 Explorer Master biti prvi uređaj koji će koristiti LPDDR5X standard. Karakteristike ovog telefona prenosi portal Gadgets360.
RealmeGT2.jpg
Šta donosi LPDDR5X?
Prema trenutno dostupnim informacijama, LPDDR5X radna memorija donosi 1,3 puta veće brzine u odnosu na standardnu LPDDR5 radnu memoriju, 8,5 Gbps u poređenju sa 6,4 Gbps. Pored toga, novi tip radne memorije upotrebljava do 20 procenata manje električne energije u odnosu na prethodnika, što znači da bi Realme GT2 Explorer Master mogao da donese povećanu brzinu rada uz poboljšano trajanje baterije. Sa druge strane, ovaj tip radne memorije skuplji je za proizvodnju, pa to može uticati i na cenu.
Tehničke karakteristike Realme GT2 Explorer Master
Što se tiče ostalih karakteristika, u ovom trenutku nemamo mnogo informacija. Sa promotivnih fotografija jasno je prisustvo novog tipa radne memorije, a tu je  UFS 3.1 prostor za skladištenje podataka.
Što se tiče ekrana, on će biti ravan i sa veoma tankim ivicama sa svih strana i centriranom “punch hole” selfi kamerom. Brzina osvežavanja ekrana biće 120 Hz, dok se govori i o 16.000 nivoa automatskog podešavanja osvetljenosti ekrana.
RealmeGT2ExplorerMaster.jpg
Za kraj, treba naglasiti kako će ovaj mobilni telefon pokretati Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 procesor koji je trenutno najbrži mobilni čipset na planeti.
Datum i cena
Realme GT2 Explorer Master je telefon koji očekujemo već 12. jula. Što se tiče cene, još uvek nema informacija. Kod naših prodavaca, Realme GT2 košta 67.999 dinara za 8/128 GB, dok je cena za Realme GT2 Pro 109.999 dinara za model sa 12 GB radne memorije i 256 GB prostora za skladištenje podataka. Ako je sudeći po specifikacijama, cena će biti viša od osnovnog modela i najverovatnije u rangu, ako ne i preko, trenutnog flagship modela kompanije Realme.
Snapdragon_2.jpg

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi