S Pen olovka postaje integralni deo još jednog Samsung telefona

Samsung Galaxy Z Fold 4 dolazi sa integrisanom S Pen olovkom

 
Nedavno lansirana Galaxy Z Fold 3 serija savitljivih telefona donela je podršku za takozvanu “olovčicu”. Pa ipak kako ona zbog manjka prostora nije imala svoje mesto u kućištu telefona, kako smo recimo navikli da viđamo kod Note serije, morali ste da dokupite futrolu za nošenje, što se pokazalo kao veoma nepraktično rešenje.
Naime, još jedna stvar koju morate da nosite u ruci kao i činjenica da ove dodatke morate kupiti posebno, dovelo je do toga da ceo paket bude jednostavno preskup. Iz ovih razloga Samsung je odlučio da na predstojećoj Z Fold 4 seriji ispravi ovo i S Pen isporučuje kao sastavni deo novog modela.
Sudeći prema pisanjima The Elec i Xda-developers, izvor iz kompanije kaže da će Galaxy Z Fold 4 serija dolaziti sa integrisanom S Pen olovkom. Izvor takođe javlja da će se uređaj isporučivati sa 7.56” glavnim i 6.19” drugim ekranom. Ovo je neznatan pomak u odnosu na prošlogodišnje dimenzije koje su iznosile 7.55” za glavni i 6.2” za drugi ekran što ostavlja pitanje na koji način će Samsung smestiti olovku u kućište telefona kada to nije mogao na aktuelnom modelu.
 
Pogledajte još: Samsung će takođe doneti četiri godine ažuriranja OS za Galaxy Watch 4 seriju i njene buduće nosive uređaje
 
Izvor još dodaje da će kompanija koristiti nešto što se naziva Electro-Magnetic Resonance (EMR). Ova tehnologija dodaje deo u sam OLED panel na novom modelu i time u teoriji omogućava uklanjanje baterije iz same S Pen olovke. Na taj način bi trebalo da doprinese smanjenju veličine “olovčice” i da omogući njenu integraciju u sam telefon. Na nedavno predstavljenom Galaxy S22 Ultra, Samsung je već doneo S Pen kao deo telefona i ako to uradi i sa Z Fold 4 serijom, postaje jasno da se Note serija neće vraćati.
Izvor iz kompanije takođe je izneo neke podatke o dolazećoj Galaxy Z Flip 4 seriji, koja bi prema navodima trebalo da dođe sa 6.7” glavnim i 1.9” pomoćnim ekranom. I ponovo, to su mala poboljšanja o odnosu na aktuelnih 6.7” na glavnom i 1.83” na pomoćnom ekranu Galaxy Z Flip 3 modela.
Trenutno nema podataka o ceni ili drugim karakteristikama za dolazeće modele.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi