Samsung demantuje glasine o performansama Exynos 2200 i njegovoj proizvodnji

Da li Exynos 2200 neće biti sve ono što smo mislili da će biti i kada će uopšte biti objavljen?

 
Samsung još uvek planira da objavi svoj sledeći flagship čipset, koji će se po svemu sudeći zvati Exynos 2200, početkom ove godine, prema pisanju Business Korea.
Uobičajena je praksa da Samsung opremi američke i kineske varijante svojih premium Galaxy pametnih telefona sa Qualcommovim flagship Snapdragon SoC-ovima, a ostale varijante dobijaju domaće Exynos čipsete. Da bi svoje čipove učinio konkurentnijim u odnosu na ponudu kompanije Qualcomm i Apple, Samsung je sklopio dogovor sa AMD-om da gejming mogućnosti novog čipseta podigne na viši nivo. Kompanija je ostavila utisak da će Exynos 2200 koji pokreće AMD GPU biti najavljen 11. januara, ali taj datum je došao i prošao bez naznaka objave procesora.
Povrh toga, južnokorejski gigant je izbrisao objavu na društvenim mrežama o ovoj objavi. Ovo je ostavilo mnoge da se zapitaju kakva je zapravo sudbina čipa. Da li Exynos 2200 neće biti sve ono što smo mislili da će biti?
Kada je Samsung prvi put potvrdio da se udružio sa AMD-om kako bi napravio mobilni GPU, očekivanja su bila velika, a neki izveštaji su čak govorili da čip neće samo pobediti Qualcommov čip, već i premostiti jaz u odnosu na Appleove Bionic procesore.
Ovaj entuzijazam se nije odrazio u nedavnim izveštajima, od kojih je jedan rekao da poboljšanje performansi od generacije do generacije može razočarati. Prošlogodišnji Exynos 2100, koji pokreće Galaxy S21 seriju, ponudio je 30 posto bolje performanse procesora i 40 posto poboljšanu grafiku u poređenju sa prethodnikom Exynos 990. Očekuje se da će Exynos 2200 pružiti samo 5 posto i 17 posto bolje performanse procesora i grafiku.
 
Pogledajte još: Sony će proizvoditi više PS4 konzola kao odgovor na nedostatak PS5
Exynos 2100 je bio Samsungov prvi čipset koji je imao Arm jezgra umesto sopstvenih CPU dizajna i takođe je bio zasnovan na naprednom 5nm procesu.
Bilo je i nekih izveštaja koji su govorili da kompanija ima problema sa proizvodnjom i da bi mogla opremiti većinu varijanti Galaxy S22 najnovijim Snapdragon 8 Gen 1 čipom.
Ako je verovati dnevnom listu Business Korea, Exynos 2200 će biti predstavljen zajedno sa Galaxy S22 serijom, koja će biti objavljena 8. februara. Zvaničnik kompanije je odbacio glasine o problemima u proizvodnji i performansama i uverio potrošače da problemi koje je pokazivao Exynos 2100, kao što su prekomerna proizvodnja toplote, više ne postoje.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi