Samsung Galaxy S22 serija ima konfigurabilnu RAM plus funkciju, stiže sa OneUI 4.1 koji donosi 8 GB virtuelne RAM

Čini se da korisnici i dalje ne mogu u potpunosti da onemoguće funkciju RAM Plus

 
Samsungov One UI 4.1 je najnovija verzija Android skina zasnovanog na Androidu 12, dostupna i na telefonima serije Samsung Galaxy S22 i na tabletima serije Galaxy Tab S8 koji su predstavljeni na događaju Galaxy Unpacked juče. Kompanija je ažurirala svoju RAM Plus funkciju na najnovijoj verziji One UI tako da je može konfigurisati korisnik pametnog telefona. Samsung tek treba da otkrije kompletnu listu poboljšanja i novih funkcija koje su deo njegovog ažuriranja One UI 4.1.Kao deo najnovijeg ažuriranja One UI 4.1, korisnici Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ i Galaxy S22 Ultra će navodno moći da izaberu koliko prostora za skladištenje treba da se koristi za virtuelnu RAM memoriju. Mogućnost konfigurisanja RAM Plus funkcije uočio je SamMobile, na najnovijim pametnim telefonima serije Galaxy S22. Korisnici mogu da pređu na novi odeljak RAM Plus u podešavanjima i da biraju između 2GB, 4GB (podrazumevano), 6GB i 8GB, koje će koristiti kao virtuelnu RAM memoriju za poboljšanje performansi.
 
Ako ste propustili: Lansirana Samsung Galaxy S22 serija sa AMOLED ekranima od 120Hz: cena, specifikacije
Samsung je predstavio RAM Plus funkciju na nekim pametnim telefonima prošle godine, kao deo ažuriranja softvera. Funkcija na ovim uređajima omogućava korisnicima da prošire svoju dostupnu memoriju za 4 GB. Kao i slične ponude drugih proizvođača pametnih telefona koje omogućavaju korisnicima da „prošire“ svoju dostupnu RAM memoriju, Samsung-ova RAM Plus funkcija koristi neiskorišćeni, besplatni prostor za skladištenje na pametnom telefonu kao virtuelnu memoriju za korisnike pametnih telefona kojima je potrebno da pokreću aplikacije koje zahtevaju više resursa.Međutim, vredi napomenuti da je za razliku od operativnih sistema kao što je Microsoftov Windows, Android je dizajniran da optimizuje upotrebu memorije tako što daje prioritet resursima za različite aplikacije. Kada pokrenuta aplikacija zahteva više memorije, Android će obično izbaciti druge pozadinske aplikacije i usluge iz memorije i obezbediti da telefon radi nesmetano. Slično tome, iako Samsung nije ponudio mogućnost konfigurisanja funkcije RAM Plus pre One UI 4.1, snimak ekrana koji je podelio SamMobile sugeriše da korisnici možda neće moći da onemoguće funkciju, čak ni na najnovijoj verziji One UI 4.1.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi