Samsung Galaxy Watch 4 će navodno pokretati Wear OS, a ne Tizen

Najnoviji izveštaj potvrđuje raniji izveštaj Samsung insajdera Ice Universe-a, koji je ovo rekao još u februaru

 
Samsung će navodno odustati od svoje platforme Tizen u korist Wear OS-a kada Galaxy Watch 4 bude pokrenut kasnije ove godine. Čini se da najnoviji izveštaj potvrđuje raniji izveštaj Samsung insajdera Ice Universe, koji je to rekao još u februaru.
Prema izveštaju korejske vesti iz MT-a, Samsung se sprema za lansiranje dva nosiva uređaja (Galaxy Watch 4 i Galaxy Active 4), koji će pokretati Wear OS. Morali bi da se vratite čak u 2014. godinu kada je originalni Gear Live pokrenut da biste pronašli Samsung nosivi uređaj koji je pokrenut sa Google-ovom nosivom platformom. (Tada je bio poznat kao Android Wear.)
„Prošlo je 7 godina otkako je Google OS instaliran na nosive proizvode“, kaže se u izveštaju. „Ova promena tumači se kao rezultat razumevanja obezbeđivanja sadržaja pametnih satova za Samsung Electronics i proširenja Wear OS-a za Google.“
FrontTron tvrdi da novi pametni satovi Samsunga neće sadržavati neinvazivno nadgledanje glukoze u krvi, o čemu smo izveštavali početkom godine. Moguće je da je funkciji potreban dalji razvoj pre nego što bude predstavljena široj javnosti.
 
Pogledajte još: Ažuriranje za Wear OS stiže na proleće, najavljene prilagođene kartice
Samsungova platforma Tizen evoluirala je u sjajnu alternativu Google-ovom Wear OS-u. Prema današnjem izveštaju, Samsung i Google blisko sarađuju kako bi Wear OS uveli na nove uređaje korejske kompanije. Samsung navodno hoće Wear OS jer je lakše razvijati aplikacije za njega. U međuvremenu, Google ovo očigledno vidi kao priliku da obnovi interesovanje za platformu.
Samsung navodno planira događaj negde u avgustu, kada će predstaviti nove satove opremljene Wear OS-om, zajedno sa telefonima Galaxy Z Fold 3, Flip 3 i Galaxy S21 FE.
Izvor: XDA-Developers
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi