Samsung konačno omogućio ambijentalno osvetljenje na budžetskim telefonima preko - selfi kamere

Moramo reći da je ovo zaista pametan način uključivanja i procene okolne osvetljenosti

Određene funkcije kod svakog pametnog telefona, danas su postale standardne. Očekujemo da savremeni pametni telefon (u bilo kom cenovnom opsegu) ima sitnice kao što su Wi-Fi, GPS, Bluetooth itd. Jedna od funkcija koju takođe možete uzeti zdravo za gotovo je automatsko podešavanje osvetljenosti ekrana. Dani ručnog prilagođavanja svetlosti tokom čitavog dana su prošli odavno. No, jeste li baš sigurni?
Mnogim budžetskim telefonima Samsunga zapravo je oduvek nedostajao jedan senzor, upravo onaj koji omogućava automatsko osvetljenje. Senzor detektuje nivoe osvetljenja vašeg okruženja i podešava osvetljenost ekrana. Konačno je Samsung omogućio automatsko osvetljenje na budžetskim uređajima, koji ne zahteva fizički senzor ambijentalnog osvetljenja. Umesto toga, oni koriste kameru prednje strane.
 
Pogledajte još: Samsung Galaxy J8 nudi dve kamere na poleđini i veliku bateriju
 
Ažuriranje softvera koje upravo stiže Galaxy J8 korisnicima širom sveta, omogućuje dugme za uključivanje automatskog osvetljenja u podešavanjima. Kada se prekidač uključi, pop-up uputstvo objašnjava kako cela stvar funkcioniše.
Prednja kamera će snimiti fotografiju svaki put kada korisnik otključa telefon. Slika se zatim koristi za merenje uslova osvetljenja i podešavanje osvetljenosti. Samsung kaže da ta fotografija neće biti sačuvana nigde, već će samo omogućiti sistemu da otvor blendu prednje kamere u deliću sekunde, kako bi procenio količinu spoljne svetlosti i na taj način prilagodio osvetljenost ekrana.
Moramo reći da je ovo zaista pametan način uključivanja i procene okolne osvetljenosti, radi automatskog osvetljenja na uređaju koji nema senzor ambijentalnog svetla. Ne znamo da li će Samsung ovo ažuriranje omogućiti i za druge budžetske telefone, ali se iskreno nadamo tome.
Izvor: XDA-developers
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi