Samsung obelodanio Galaxy Z Fold Special Edition sa cenom od 2000 dolara i kamerom od 200 MP

Novi Samsung Galaxy Z Fold Special Edition, dostupan od 25. oktobra u Južnoj Koreji, donosi tanji i lakši dizajn, 200MP glavnu kameru, 16GB RAM-a, Wi-Fi 7 podršku i veće ekrane u odnosu na Galaxy Z Fold 6

Samsung obelodanio Galaxy Z Fold Special Edition sa cenom od 2000 dolara i kamerom od 200 MP

Nakon meseci curenja informacija i glasina, Samsung je konačno otkrio Galaxy Z Fold Special Edition. Ovaj telefon je sada i zvanično dostupan za pretprodaju iako će biti lansiran 25. oktobra u Južnoj Koreji. Novi model se može pohvaliti tankim profilom, snažnim hardverom i izmenjenim dizajnom.

U onome što izgleda kao ograničeno izdanje, Galaxy Z Fold Special Edition je postavljen na korejskom Samsung sajtu kao „zahvalnica za korisnike koji vole Galaxy Foldable“, sa kompletnim specifikacijama i cenovnikom.

Sa težinom od samo 236 grama i debljinom od 10,6 mm, Galaxy Z Fold Special Edition je 1,5 mm tanji i 3 grama lakši od svog prethodnika, Galaxy Z Fold 6. Ovo smanjenje veličine čini ga najtanjim i najlakšim modelom u seriji Galaxy Z Fold, što omogućava udobnije držanje i lakše rukovanje.

Specijalno izdanje se takođe ističe u Galaxy preklopnoj liniji sa svojom prugastom teksturom na poleđini. Samsung kaže da telefon koristi premijum materijale u vidu metala i stakla. Pretpostavljamo da je u pitanju ista Armor Aluminum završna obrada koju kompanija koristi na Galaxy Z Fold 6. Možete primetiti da je Samsung takođe malo preradio kućište kamere kako bi bilo više pravougaono nego ovalno.

Najznačajnije unapređenje je da Special Edition ima glavnu kameru od 200MP u poređenju sa primarnom kamerom od 50MP na regularnom Galaxy Z Fold 6. Svi ostali senzori kamere ostaju isti kao kod standardnog modela, ali Samsung kaže da će ovo unapređenje omogućiti živopisnije i detaljnije fotografije i video zapise.

Uz novu kameru dolazi i povećanje kapaciteta memorije, sa 16GB RAM-a za multitasking ili pokretanje AI zadataka. Standardni Galaxy Z Fold 6 ima maksimalno 12GB RAM-a. Novi telefon nudi samo jednu varijantu sa 512GB skladišta, dok Galaxy Z Fold 6 dolazi u opcijama od 256GB i 1TB.

Samsung Z Fold Special Edition je lepši, tanji ali i osetno skuplji

Glavni ekran od 8 inča na Special Edition ima odnos stranica 20:18 kada je rasklopljen, što ga čini najširim ekranom u Galaxy Z Fold liniji. Spoljni ekran je od 6,5 inča sa odnosom stranica 21:9. I glavni i spoljni ekrani su malo veći od onih na Galaxy Z Fold 6.

Još jedna razlika između Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Fold 6 Special Edition leži u njihovim Wi-Fi mogućnostima. Standardni model je opremljen Wi-Fi 6e, dok Special Edition podržava Wi-Fi 7. To znači da bi novi model trebalo da obezbedi mnogo bolje brzine za preuzimanje, strimovanje i gejming.

Što se tiče trajanja baterije, Samsung navodi da Galaxy Z Fold Special Edition ima nominalni kapacitet od 4.272mAh i tipičan kapacitet od 4.400mAh. Ovo je isto kao kod Galaxy Z Fold 6.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Samsung Galaxy Z Fold 6 Special Edition pokreće Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy. Samsung obećava istih sedam godina ažuriranja za novi telefon, tako da bi trebalo da dobija nove verzije Androida do 2031. Uređaj je lansiran sa Android 14 baziranim One UI 6.1.1 i trebalo bi da dobije One UI 7 beta ažurianje koje dolazi kasnije ove godine.

Što se tiče podrške za S Pen, ona je nažalost izostala. Ranije se šuškalo da će Galaxy Z Fold 6 Special Edition doneti podršku za olovku, ali sada znamo da se to neće desiti, što je Samsung jasno naveo na svojoj stranici proizvoda.

Galaxy Z Fold Special Edition će biti dostupan za kupovinu na Samsungovom korejskom veb-sajtu i kod glavnih mobilnih operatera u zemlji počevši od 25. oktobra, sa cenom od 2.789.600 vona (~2.038 dolara). Rani kupci će biti nagrađeni kuponima za popust za dodatne proizvode iz Galaxy ekosistema, uključujući Galaxy Ring, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Buds 3 Pro i Galaxy Tab S10 Ultra. Nema informacija o lansiranju telefona na drugim tržištima, pa postoji šansa da će kupci van Koreje ostati razočarani, prenosi Android Authority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi