Samsung odbacio glasine o defektima na 3nm vaflovima kao neosnovane

Nedavne glasine su sugerisale da se Samsung suočio sa značajnim problemima sa prinosom na svojoj drugoj generaciji 3nm procesa ali je to demantovao

Samsung odbacio glasine o defektima na 3nm vaflovima kao neosnovane

Nedavne glasine su sugerisale da se Samsung suočio sa značajnim problemima sa prinosom na svojoj drugoj generaciji 3nm procesa, navodno rezultirajući defektom koji je uticao na 2,500 serija i gubitkom od 1 triliona wona (720 miliona dolara). Međutim, pre par dana, južnokorejska kompanija je čvrsto odbacila ove tvrdnje, nazivajući ih neosnovanim.

Spekulacije, prvo objavljene od strane Chosun Daily 25. juna, implicirale su da je Samsungova fabrika u Južnoj Koreji morala da odbaci pogođene vafle, što odgovara otprilike 65,000 vafli od 12 inča mesečno.

Međutim, kompanija iz Južne Koreje je pojasnila da se još uvek procenjuje status vaflova i odbacio ideju o odbacivanju svih njih kao neosnovanu.

Insajderi industrije takođe su ukazali da bi brojke mogle biti preuveličane, naglašavajući da je kapacitet Samsungove proizvodnje na 3nm manji od 60,000 vaflova mesečno. Sa brojnim procesima inspekcije tokom proizvodnje, takav veliki defekt deluje malo verovatan.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi