Samsung odgovara na Huawei izazov: u planu telefon sa trostruko preklopivim ekranom

Samsung planira lansiranje trostruko preklopivog telefona sledeće godine, nakon slabije prodaje Z Fold6 serije

Samsung odgovara na Huawei izazov: u planu telefon sa trostruko preklopivim ekranom

Ako ne želi da izgubi trku od Huawei-ja, Samsung mora da što pre reaguje. Huawei je nedavno lansirao prvi telefon sa trostrukim preklopom ekrana, Mate XT.

Korejski medij ZDNET je naveo da Samsung razmatra lansiranje trostruko preklopnog telefona sledeće godine, koji praktično ima dva šarke. Samsung je završio razvoj, uključujući kompletiranje potrebnog lanaca snabdevanja i spreman je za novi proizvod. Ipak, konačna odluka o tome da li će ovaj telefon biti predstavljen sledeće godine, zavisiće od odluke vrha uprave kompanije Samsung. Vredi napomenuti da je Samsung već demonstrirao srodne tehnologije i koncept telefone sa trostrukim prekolopom  na međunarodnim sajmovima u prošlosti.

Glavni razlog zbog koga Samsung planira lansiranje trostruko preklopivog telefona je to što prodajni rezultati postojećih modela Z Fold6 i Z Flip6 su daleko ispod očekivanih, te se nada da će zadržati svoju vodeću poziciju kroz predstavljanje novih modela. 

S druge strane, Samsung je nedavno u Južnoj Koreji predstavio Z Fold6 Special Edition, unapređenu verziju Z Fold6 modela, koja uključuje veće unutrašnje i spoljašnje ekrane, tanje kućište i unapređenu glavnu kameru od 200 miliona piksela.

Osim u Južnoj Koreji, Samsung trenutno ne planira lansiranje Z Fold6 Special Edition na drugim tržištima, ali je moguće da će promeniti naziv i uvesti ga u prodaju u Kini.

Izvršni direktor Samsunga je tim povodom izjavio: „Umesto da tretiramo Z Fold6 Special Edition kao premijum proizvod, bolje je reći da je to proizvod koji proširuje mogućnosti korisnika. Korisnici mogu kupiti uređaj u skladu sa svojim potrebama. Pored toga, Samsung ne planira lansiranje jeftinijih proizvoda.”

Ova izjava znači da je Samsung opovrgao glasine o lansiranju jeftinije verzije Z Fold serije, ali ostaje nepoznato da li će u budućnosti biti dostupna pristupačnija verzija Z Flip serije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi
Obrt na pomolu, Exynos 2500 bi pokretao Galaxy S25 i Galaxy S25 Plus, dok bi samo Ultra varijanta ekskluzivno dobila Snapdragon 8 Elite