Samsung predstavio 4 revolucionarna monitora

Samsung proširio ponudu sa još 4 revolucionarna monitora predstavljena na CES 2023 sajmu, među kojima se ističe 57-inčni Mini LED model sa 240 Hz i HDR podrškom

Samsung je CES 2023 sajam započeo predstavljanjem 4 revolucionarna monitora, prenosi KitGuru. Svaki od najavljenih modela je zaslužio da nosi pomenuti naziv, a u tekstu će za svaki biti objašnjenja i zbog čega.

Odyssey Neo G9 – prvi dual UHD gejming monitor

Sa dijagonalom od 57 inča, ovaj 1000R zakrivljeni mini LED ekran sa osvežavanjem na 240 Hz zasigurno ima šta da pruži. Rezolucija ekrana od 7.680 × 2.160 piksela i odnos stranica od 32:9 čini ga prvim dual UHD gejming monitorom na svetu. Kada govorimo o osvetljenju, samim tim što je vlasnik VESA Display HDR 1000 sertifikata, znači da svetlina iznosi minimalno 1000 nita. DisplayPort 2.1 je takođe tu, što je još jedna novost kada su u pitanju gejming monitori

Odyssey OLED G9 – smart monitor sa velikim zakrivljenjem ekrana

Drugi po redu bio je Odyssey OLED G9 – jedan od dva smart monitora na ovoj listi. Pomenuta specifikacija omogućava pristup aplikacijama kao što su Prime Video, Netflix i YouTube koristeći Smart Hub, kao i Nvidia GeForce Now ili Xbox Cloud Gaming koristeći Gaming Hub.

Od ostalih specifikacija tu je dijagonala ekrana od 49 inča, kao i zakrivljenje od 1800R, primetno veće nego kod prethodnog modela. Za pravljenje ovog OLED panela korišćena je “quantum dot” tehnologija. Rezolucija ekrana iznosi 7,680×2,160 px (32:9), poseduje osvežavanje na 240 Hz, kao i odziv od 0,1 ms.

ViewFinity S9 – 5K monitor sa izuzetnom kalibracijom boja

Sledeći novitet sa dijagonalom ekrana od 27 inča primetno se razlikuje od prethodnih modela, ali ono po čemu se izdvaja vezano je za kalibraciju ekrana. Dozvoljva mogućnost kalibracije monitora koristeći Samsung Smart Calibration aplikaciju na telefonu. Monitor podržava raspon boja do 99% DCI-P3 spektra, delta E iznosi ≦ 2, i sam ekran je obložen zaštitom od refleksije, pa će kao takav zasigurno služiti onima koji se bave foto i video produkcijom. Rezolucija ekrana iznosi 5K, pa će sa navedenom dijagonalom imati izuzetno oštar prikaz slike. Poseduje USB-C i Thunderbolt 4 priključke, 4K SlimFit kameru i podršku za Smart Hub

Smart Monitor M8 – manja verzija postojećeg monitora

Poslednji na listi noviteta je Smart Monitor M8, tačnije verzija sa dijagonalom ekrana od 27 inča, pored postojeće od 32 inča. Ono što manja verzija monitora zadržava je oštar prikaz zahvaljujući 4K panelu. Što se prednosti samog monitora tiče, navedena je smart funkcionalnost, ali sada u manjoj formi ekrana.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi