Samsung predstavio najnoviju liniju televizora i saundbarova

Novi Samsung proizvodi nude napredno iskustvo kućne zabave sa potpuno novim procesorima i snažnim funkcijama podržane veštačkom inteligencijom

Samsung predstavio najnoviju liniju televizora i saundbarova

Kompanija Samsung Electronics predstavila je novu liniju TV uređaja i saundbarova za 2024, Neo QLED 8K i 4K i OLED TV na ovogodišnjem Unbox & Discover događaju. Samsung ponuda, kao vodećeg proizvođača televizora već 18 godina zaredom, na ovogodišnjem događaju obogaćuje iskustvo kućne zabave uz niz moćnih rešenja na bazi veštačke inteligencije.

Pomeramo granice kućne zabave integrisanjem veštačke inteligencije na načine koji prevazilaze tradicionalno iskustvo gledanja“, izjavio je Es Dablju Jong, predsednik i direktor vizuelnih prikaza u kompaniji Samsung Electronics. „Ovogodišnja linija potvrđuje našu posvećenost inovacijama i nudi proizvode koji nude izuzetno iskustvo gledanja i daju značajan doprinos načinu života naših korisnika.“

Izoštravanje čula uz Neo QLED 8K: jasnoća, zvuk i pametno iskustvo

Neo QLED 8K važi za vodeći proizvod Samsung najnovije linije televizora koji je opremljen naprednim NQ8 AI Gen3 procesorom i označavaveliki napredak u AI TV tehnologiji. Ovaj procesor se odlikuje neuronskom procesorskom jedinicom (NPU) za duplo veću brzinu od prethodnog modela, kao i osmostrukim uvećanjem neuronskih mreža, sa 64 na 512 – što garantuje izuzetan doživljaj gledanja uz kristalno jasne detalje, bez obzira na izvor emitovanja.

Neo QLED 8K ističe najsitnije detalje s izvanrednom jasnoćom, čime svako gledanje čini izuzetno ugodnim iskustvom.Uz 8K AI Upscaling Pro, omiljene serije i filmovi korisnika se pretvaraju u prikaz skoro kao u 8K rezoluciji, što im omogućava da uživaju u detaljima i jasnoći slike koji prevazilaze standardne 4K TV uređaje. Pored toga, AI Motion Enhancer Pro dajeunapređen i jasniji prikaz scena punih akcije – što je san svakog ljubitelja sporta – dok Real Depth Enhancer Pro dodaje dubinu slike vernu stvarnosti i ostavlja gledaoce bez daha. Sve ove funkcije zajedno redefinišu doživljaj velikog ekrana i postavljaju nov standard vizuelnog iskustva.

Neo QLED 8K omogućuje precizan zvuk pomoću AI zvučne tehnologije. Ovogodišnji Active Voice Amplifier Pro sada prevazilazi izdvajanje razgovora iz pozadinske buke i garantuje da se svaka reč jasno čuje. Object Tracking Sound Pro takođe obogaćuje zvučni doživljaj jer sinhronizuje zvuk sa akcijom na ekranu i tako stvara dinamičnije i angažovanije iskustvo gledanja. Adaptive Sound Pro dodatno usavršava zvučni doživljaj inteligentnim prilagođavanjem zvuka sadržaju i akustici prostorije za istinski bogat zvuk veran stvarnosti.

Neo QLED 8K se isto tako može pohvaliti AI funkcijama koje se prilagođavaju i razumeju potrebe korisnika. AI Auto Game Mode se aktivira tokom igranja igara i poboljšava vizuelni prikaz i zvuk za još imersivniji i angažovaniji doživljaj igranja. AI Customization Mode prilagođava sliku svakoj sceni na osnovi sklonosti korisnika, dok AI Energy Mode štedi energiju bez kompromisa kad je reč o kvalitetu slike. Zahvaljujući ovim funkcijama, Neo QLED 8K je jednostavan, personalizovan i energetski efikasan za sve potrebe zabave.

Dostupna u dva modela, QN900D i QN800D, i u veličinama od 65, 75 i 85 inča, Neo QLED 8K linija obećava neuporedivo iskustvo gledanja koje postavlja nove standarde u najvišoj kategoriji velikih ekrana.

Pametne funkcije uz Samsung Tizen OS za poboljšano integrisanje i personalizaciju

Samsung AI ekrani za 2024. godinu iznova definišu korisničko iskustvo uz naprednu povezanost i niz pametnih funkcija, aplikacija i platformi. Oslanjajući se na moćni Tizen OS, ove inovacije čine ekosistem koji je povezan, personalizovan i bezbedan, što uređajima omogućava da se lako integrišu u digitalni svet korisnika i pretvore ekrane u glavni centar svih svojih potreba.

Najnoviji Samsung TV uređaji osmišljeni su da se povežu sa pametnim ekosistemom odmah nakon instaliranja. Onog trenutka kada korisnik uključi svoj novi Samsung TV, ovaj uređaj prepoznaje i povezuje se sa postojećim mrežama i uređajima preko jednostavnog obaveštenja na pametnom telefonu korisnika. Ovo instaliranje bez napora se odnosi na sve Samsung uređaje u domu, kao i na aparate i IoT uređaje trećih lica, zahvaljujući kompatibilnosti sa HCA i Matter. Time se eliminiše potreba za dodatnim centrima, pa se svim od osvetljenja do bezbednosnih senzora može upravljati direktno sa ekrana.

Samsung linija ekrana za 2024. godinu takođe podiže integrisanje sa pametnim telefonom korisnika na viši nivo. Korisnici mogu jednostavno da postave svoj pametni telefon blizu televizora da bi aktivirali Smart Mobile Connect, koji ovaj uređaj pretvaraju u univerzalni daljinski upravljač za TV i povezane kućne aparate. Pored toga, korisnici sada mogu da koriste svoj pametni telefon kao kontroler za igre uz podesiv korisnički interfejs (UI) i taktilnu povratnu reakciju za udobnije i unapređeno igranje igara.

Osim mogućnosti povezivanja, Samsung Smart TV uređaji za 2024. godinu nude i izuzetno personalizovano iskustvo korišćenja aplikacija i platformi. Snajnovijim dodatakom vidžeta, TV ekrani su sada personalizovane komandne table koje korisnicima omogućavaju da lako prate stanje u domu, snimke sa kamera, energetsku potrošnju, vremensku prognozu i drugo. Samsung takođe uvodi Samsung Daily+, objedinjenu platformu za pametni dom koja okuplja raznovrsne aplikacije među kojima i Smart Things i Workout Tracker, kako bi svaka od njih unapredila različite aspekte načina života korisnika.

Bezbednost je na prvom mestu i uz Samsung Knox svaka funkcija, aplikacija i platforma imaju snažnu zaštitu kako bi povezano iskustvo ostalo privatno i sigurno za šta je Samsung dobio Common Criteria sertifikat za visoke sigurnosne standarde za linije televizora 2024.

Široka linija za sve potrebe zabave: Neo QLED 4K, OLED i zvučni uređaji

Samsung ove godine uvodi proširenu i unapređenu ponudu TV i zvučnih uređaja osmišljenu da korisnicima omogući bogatiji izbor koji odgovara različitim načinima života i sklonostima. Ova sveobuhvatna linija ističe Samsungovu posvećenost inovacijama i pristupu usmerenom ka korisniku.

Neo QLED 4K linija za 2024. godinu donosi najsavremenije inovacije najnovijih vodećih Neo QLED 8K TV uređaja za još bolje iskustvo gledanja uz revolucionarne funkcije sa NQ4 AI Gen2 procesorom. Ovaj napredni čip omogućava prikaz skoro svih vrsta sadržaja u impresivnoj 4K rezoluciji. Uz Real Depth Enhancer Pro i Quantum Matrix tehnologiju kao unapređenjima, ekran garantuje savršen kontrast čak i u složenim scenama. Uz prvi ekran na svetu sa Pantone validacijom za preciznost boja i Dolby Atmos za imersivni audio doživljaj, Neo QLED 4K postavlja lestvicu za savršen 4K UHD doživljaj. Neo QLED 4K će biti dostupan u veličinama od 55 do 98 inča kako bi se uklopio u različita okruženja.

Samsung takođe predstavlja prvi OLED ekran bez odsjaja na svetu i tako eliminiše nepotrebnu refleksiju i čuva duboke nijanse crne boje i jasne slike pod bilo kojim uslovima osvetljenja. Sa istim moćnim NQ4 AI Gen2 procesorom kao linija Neo QLED 4K, Samsung OLED TV uređaji se odlikuju funkcijama kao što su Real Depth Enhancer i OLED HDR Pro, što dodatno unapređuje kvalitet slike.

Pored toga, uz funkcije kao što su Motion Xcelerator 144H koji garantuje savršeno kretanje pokrete i brz odziv, Samsung OLED je nepogrešiv izbor za gejming. Dostupni u dva modela— S95D, S90D i – u rasponu dijagonala od 48 do 83 inča, savršeno se uklapaju u svaki dom.

Linija za 2024. godinu takođe obuhvata najnoviji saundbar Q serije,Q990D, koji može da se pohvali 11.1.4-kanalnim zvukom uz Wireless Dolby Atmos ozvučenje. Ovaj model dolazi sa čitavim nizom funkcija koje potvrđuju neprikosnovenu vodeću poziciju brenda kompanije Samsung sa najvećom prodajom saundbarova u proteklih 10 godina, uključujući inovacije kao što je Sound Grouping za pulsirajući zvuk koji ispunjava prostoriju i opciju privatnog slušanja koja korisnicima omogućava da uživaju u svom sadržaju preko pozadinskih zvučnika bez uznemiravanja drugih.

Ultratanki S800D i S700D saundbarovi nude izuzetan audio kvalitet i odlikuju se neverovatnim elegantnim dizajnom koji ne zauzima mnogo prostora. Pored toga, ovi uređaju kao i modeli S60D, S50B i Music Frame npr dolaze sa naprednom audio tehnologijom kao što je Q-Symphony.

I na kraju, Samsung je predstavio potpuno nov Music Frame koji kombinuje zvuk sa umetničkim dizajnom kom je The Frame poslužio kao inspiracija. Ovaj raznovrstan uređaj omogućava korisnicima da prikazuju privatne slike ili umetnička dela dok uživaju u bežičnom audio doživljaju sa pametnim funkcijama. Bilo da se koristi kao samostalan uređaj ili je uparen sa televizorom i saundbarom, Music Frame obećava unapređen zvučni doživljaj koji upotpunjava svaki prostor.

Uživajte u WOW efektu!

Zakoračite u novu Samsung Al TV eru jer vam, uz naručivanje određenih modela TV uređaja u pretprodaji, Sasmung poklanja brojne poklone i popuste u vrednosti do 47.000 RSD. Više o ovoj akciji možete naći na https://www.samsung.com/rs/tvs/pre-order

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi