Samsung predstavlja novu liniju Neo QLED, micro LED i OLED televizora za 2023. godinu

Ovogodišnji portfolio Samsung Neo QLED, Micro LED i OLED televizora donosi napredne, inovativne uređaje čiji fokus je na poboljšanoj povezanosti i personalizovanim iskustvima korisnika.

Kompanija Samsung Electronics predstavila je najnovije modele Neo QLED, micro LED i OLED televizora zajedno s lifestyle uređajima i dodacima uoči CES 2023, najvećeg tehnološkog sajma. Ovogodišnji portfolio donosi napredne, inovativne uređaje čiji fokus je na poboljšanoj povezanosti i personalizovanim iskustvima korisnika.

Samsung široki portfolio ponuda pomaže korisnicima da stvore sopstvena prilagođena iskustva s uređajima uz još inteligentniju tehnologiju. Ove godine, Samsung je otišao jedan korak napred u svom kontinuiranom razvoju na putu ka pojednostavljenju svakodnevnog života korisnika kroz SmartThings platformu i besprekornu integraciju više uređaja u celokupni ekosistem pametnog doma.

„U 2023. pomeramo granice inovacija kako bi ponudili korisnicima ne samo vrhunsku sliku na ekranu, već i holističko, premijum iskustvo uređaja koji su prilagođeni baš onome što im treba i šta žele unutar svog povezanog doma. Sa SmartThings aplikacijom, naša napredna tehnologija je odlična i intuitivna čime stvara održiviji način života koji je svakim danom sve pristupačniji i ugodniji“, rekao je Čioldži Kim, izvršni potpredsednik odeljenja za vizuelne prikaze u kompaniji Samsung Electronics.

„Uz platformu SmartThings, naša napredna tehnologija je savršena i intuitivna i svakoga dana čini život održivijim, pristupačnijim i lepšim.“

Neo QLED

Najnoviji modeli Samsung Neo QLED 8K i 4K televizora pružaju korisnicima premijum mogućnosti koje su u skladu s njihovim svakodnevnim potrebama. Kvalitet prikaza na Neo QLED televizoru pokreće napredni Samsung Neural Quantum Processor koji podržava Quantum Mini LED-lit TV s 14-bitnom obradom i AI upscaling tehnologijom, omogućavajući karakteristike kao što su Shape Adaptive Light Control i Real Depth Enhancer Pro za trodimenzionalni, živopisni prikaz slike.

Neo QLED za 2023. godinu je mnogo više od jasne slike. S panelom visoke rezolucije i Samsung algoritmom pokreće novu Auto HDR Remastering karakteristiku koja koristi AI tehnologiju dubinskog učenja za analizu i primenu High Dynamic Range (HDR) efekata u stvarnom vremenu na Standard Dynamic Range (SDR) sadržaj koji se temelji na scene-by-scene principu. To omogućuje stvaranje SDR prikaza svetlijim i življim za maksimalni doživljaj.

Dodatno, SmartThings korisnici više ne treba da kupuju poseban SmartThings priključak za povezivanje i kontrolu Zigbee i Thread uređaja. U 2023, SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip modul biće direktno ugrađen u Samsung uređaje. Za ultimativno iskustvo povezanosti, SmartThings platforma automatski sinhronizuje uređaje za lakšu kontrolu i to ne samo Samsung uređaja, već i proizvoda trećih strana i IoT uređaja.

 • Chat Together: Korisnici mogu jednostavno ući u live chat grupu kako bi podelili mišljenja i razgovarali u stvarnom vremenu s drugima koji takođe gledaju isti sadržaj.
 • ConnecTime: Olakšava preuzimanje video poziva s povezanih uređaja, pružajući veću platformu za online video razgovore na televizoru i jednostavan prelaz na manji uređaj ako korisnik ipak želi da prenese poziv na drugi ekran.
 • 3D Map View: Dizajniran kako bi omogućio praktičnu kontrolu i nadzor povezanih uređaja, Samsung 3D Map View korisnicima pruža pogled iz ptičje perspektive na njihov dom i sve njihove SmartThings uređaje.

Micro LED i Samsung OLED

2023 micor LED linija nudi modele televizora u rasponu od 50 do 140 inča kako bi korisnicima omogućili širok izbor opcija za neuporediv kvalitet prikaza slike na ekranu, kao i neverovatan doživljaj. Zahvaljujući svojoj modularnoj prirodi, micro LED nije vezan oblikom, razmerom i veličinom, već se može u potpunosti prilagoditi korisniku i njegovim željama. MICRO LED dolazi bez okvira, nezavisno od konfiguracije, pa je granica između ekrana i stvarnog života gotovo nevidljiva, uglađena.

Kako bi korisnicima pružili još više mogućnosti za gledanje sadržaja, Samsung OLED linija za 2023. godinu sada je dostupna u 55, 65 i novim ultra velikim 77-inčnim modelima. Najnoviji Samsung OLED modeli dolaze s Quantum Dot tehnologijom, koja je razvijena za Neo QLED televizore, kao i Neural Quantum Processors kako bi zadržali svu snagu OLED tehnologije, dok istovremeno unapređuju ograničenja u osvetljenju i prikazu boja.

Proširena linija uređaja dolazi s brzinom osvežavanja od 144Hz i svim Samsung pametnim karakteristikama, uključujući Samsung Gaming Hub. Po prvi put ikada na OLED televizoru, Samsung OLED modeli dolaze s AMD FreeSync Premium Pro sertifikatom za ultimativno OLED gejming iskustvo.

Za proširenje opcija gledanja sadržaja, Samsung nudi Samsung TV Plus platformu na svim svojim pametnim televizorima. Besplatni TV programi podržani oglasima (FAST) i video-on-demand usluge isporučuju više od 1,800 kanala na globalnom nivou, uključujući 50 privatnih i operativnih kanala, dosežući 24 zemalja i 465 miliona uređaja širom sveta putem Samsung televizora i pametnih telefona. Reč je o 100% besplatnoj platformi koja ne zahteva nikakva preuzimanja, pretplate ili dodatne uređaje.

Istražite novi svet igara uz Samsung Gaming Hub

Samsung Gaming Hub, novo središte za gejming na Samsung Smart TV uređajima, nudi korisnicima neograničeni pristup hiljadama omiljenim video igricama od partnera kao što su Xbox, NVIDIA GeForce NOW, Amazon Luna i Utomik, bez preuzimanja, ograničenja memorije ili potrebnih konzola. Takođe, ovo je najintuitivnije gejming iskustvo gde korisnici mogu samo jednostavno uključiti svoj televizor i igrati video igrice.

Predstavljen prošle godine, Samsung Gaming Hub donosi neverovatan kvalitet slike i jedan potpuno novi pristup gejmingu – multitasking opcije, proširena partnerstva i 4K streaming. Gejmeri čak mogu gledati više vrsta sadržaja u isto vreme.

U 2023., nadogradnja GameBar 3.0 interfejsa s MiniMap Sharing i Virtual Aim Point opcijama, obogaćuje doživljaj za sve gejmere.MiniMap Sharing omogućuje korisnicima da na bilo kom ekranu imaju prikaz „mini mape“ njihove video igre, dok je Virtual Aim Point dizajniran za akcijske video igre iz prvog lica (FPS – First-person shooter), osiguravajući uočljiviji krstić za ciljanje protivnika i izvođenje savršene akcije.

Samsung Gaming Hub je takođe dostupan na Samsung pametnim monitorima i gejming ekranima – uključujući Odyssey liniju uređaja. S Odyssey Ark, gejmeri mogu na osnovu svoje željene orijentacije rotirati monitor vertikalno ili horizontalno te uživati u impresivnim videoigricama s 55-ičnim 1000R zakrivljenim ekranom uz izuzetno moćan zvuk.

Poboljšajte svoj životni stil uz proširenu ponudu Lifestyle uređaja i novih funkcija

Životne potrebe korisnika neprestano se menjaju. U skladu s tim, Samsung je predstavio nove lifestyle uređaje i funkcije kako bi podigli korisničko iskustvo na viši nivo, omogućavajući korisnicima da prilagode način na koji gledaju i doživljavaju sadržaj na ekranu.

 • The Premiere 8K: U 2023. Samsung predstavlja novu iteraciju svog laserskog projektora – The Premiere 8K. Projektor ultra kratkog dometa sada dolazi s 8K modelom, pružajući isti ultra veliki ekran u još većoj rezoluciji. Podržava maksimalnu veličinu prikaza od 150 inča za masivni ekran s odgovarajućom rezolucijom izvrsnog kvaliteta.
 • The Freestyle sa Smart EDGE Blending tehnologijom: The Freestyle je ultimativni, fleksibilni uređaj koji omogućava korisnicima da gledaju što god žele bez obzira na lokaciju. U 2023, korisnici mogu iskoristiti prednosti nove Smart EDGE Blending funkcije za korišćenje dva uređaja istovremeno i gledanje sadržaja u 21:9 konfiguraciji bez ručnog postavljanja ili podešavanja. The Freestyle za 2023. godinu će takođe imati podršku za Samsung Gaming Hub za još više zabave u pokretu.
 • Novi UI i dodaci: U 2023. godini, Samsung predstavlja novi i poboljšani Art Store sa funkcijama, kao što su preview at-a-glance i proširene ponude sadržaja, koje imitiraju iskustvo posete galeriji ili muzeju. Takođe, novost je mogućnost odabira metalnog okvira za The Frame televizor za što elegantniji i luksuzniji izgled. Najnovija Samsung linija televizora može se montirati uz pomoć opcionog Auto Rotating Wall Mount & Stand dodatka koji donosi automatsku rotaciju ekrana i vertikalno iskustvo gledanja, kao što je to na The Sero televizoru, na The Frame i Neo QLED.

Svakodnevna održivost uz Samsung ekrane

U skladu s najnovijom strategijom za zaštitu okoline predstavljenoj u 2022. godini, kompanija Samsung kontinuirano radi sa svojim partnerima i korisnicima na ekološkoj osvešćenosti, pružajući širi uticaj tokom životnog ciklusa uređaja. Kao rezultat toga, svaki je korak više ekološki osvešćen, od efikasnijeg procesa proizvodnje do smanjenja pakovanja i promene načina na koji korisnici koriste svoje uređaje.

 • Reciklirani materijali: Za 2023. liniju uređaja, Samsung će zameniti 20% delova nosača, koji se koriste za SolarCell Remote daljinski upravljač, s recikliranom plastikom iz okeana. Osim toga, glavni delovi ploče za napajanje koriste reciklirane aluminijske limenke i bakar čime zamjenjuju otprilike 12% originalnih korišćenih materijala.
 • Smanjenje uticaja proizvodnih procesa: Samsung je dizajnirao lagani kalup za injekcijsko ubrizgavanje koji zahteva manje materijala i sa strukturom koja se može prenameniti, čime se smanjuje ukupna potrošnja energije i resursa potrebnih za proizvodnju.
 • AI Energy Saving Mode: Putem SmartThings platforme, Samsung 2023 televizori imaju podršku za AI Energy Saving Mode način rada s kojim pomažu korisnicima da uštede više energije koristeći nove opcije. SmartThings Energy usluga na televizorima pomaže i u smanjenju ugljičnog otiska povezanih uređaja s jednostavnim promenama, kao što je automatsko prebacivanje u Energy Saving Mode način rada na određenim uređajima kada se ne koriste. Uz 3D Map View biće lakše postići holistički pregled povezanih uređaja te implementirati ideje za uštedu energije.
 • Ekološko pakovanje: U 2023. godini, Samsung ekološko pakovanje dolazi s minimalnim printom tako da se i u proizvodnji troši manje boje. Samsung će koristiti papirnatu traku kako bi smanjio upotrebu plastike u svojoj ambalaži, a uz to će i veličina pakovanja biti redikovana kako bi se smanjile ukupna emisija ugljenika.

Višedimenzionalno akustično okruženje i kvalitet zvuka s AI

Vrhunski doživljaj ekrana upotpunjuje besprekoran zvuk. Samsung televizori dolaze s impresivnim ugrađenim zvučnicima, ali oni takođe sadrže i moćne audio karakteristike i uređaje za stvaranje još boljeg bioskopskog iskustva gledanja sadržaja.

 • AI Sound Remastering: U 2023. vodeći Samsung televizor i soundbar nude Sound Remastering funkciju, koja koristi AI za „remasterovanje“ svakog zvučnog objekta, kako bi se osiguralo da su glasovi jasni, da zvukovi okoline u potpunosti okružuju prostoriju i da svaka komponenta ima pravilan nivo glasnoće.
 • Novi soundbarovi: Uz HW-Q990C flagship soundbar s 11.1.4 kanalnim zvukom i podrškom za Dolby Atmos, ultra-slim HW-S800B soundbar nudi moćan, impresivan Dolby Atmos zvuk iz 3.1.2 kanalnog uređaja visokog samo 40mm i dubokog 38mm. Ovaj soundbar se lako postavlja uz bilo koji televizor te uvek nudi čist zvuk s dubokim, prodornim basom.
 • Q-Symphony: Uz novu iteraciju harmonije između televizora i soundbara, 2023. Q-Symphony funkcija pružiće znatno unapređen zvuk. Tako se soundbar povezuje s televizorom i njegovom Neural Processing Unit tehnologijom za analizu audio signala i obradu svakog pojedinačnog zvuka za stvaranje više detalja nego ikad pre.

U 2023. uparivanjem Samsung TV-a i Samsung Soundbara, ovi će uređaji ponuditi najmoćniji, prilagodljiv i najpersonalizovaniji ekosistem dostupan do sada.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi