Samsung telefon sa savitljivim ekranom koji se izvlači

Kombinacijom Z Flip i Z Fold osobina sa savitljivim ekranom koji se izvlači, dobijamo prednosti oba uređaja. Novi ekrani imaju oznaku Hibridni Flex OLED.

Telefoni sa savitljivim ekranom bili su glavna tema kompanije Samsung na polju inovacija. Ove godine tehnologija je dodatno unapređena i dobila je zvanični naziv – Hibridni Flex OLED mobilni ekran. Prototip telefona se može saviti sa jedne, i izvući sa druge strane, prenosi Engadget.

Sa savitljivim ekranom imate više opcija

Sam uređaj je u početku kompaktan, širine ne veće od 4,2 inča. Nakon što se otvori na isti način kao Galaxy Z Fold, dobija se ekran dijagonale 10,5 inča sa odnosom stranica 4 : 3, što je idealno za produktivnost. Nakon otvaranja ekran se može izvući pomoću klizača, čime se dobija krajnja dijagonala od 12,4 inča sa odnosom stranica 16 : 10, a što ga u ovoj varijanti čini idealnim za uživanje u multimedijalnom sadržaju. 

Sudeći po samoj debljini telefona koja je primetno veća sa desne strane, može se zaključiti da dodatni prostor služi za čuvanje ekrana pre nego što se razvuče.  Kompanija Xiaomi je prethodne godine, takođe predstavila ekran sa identičnim mogućnostima. Međutim, sam prototip telefona sa ovom tehnologijom tek sada vidimo  po prvi put. 

Samsung spremio još dva slična ekrana za CES 2023

Prvi panel pod nazivom Flex Slidable Solo će se od 14-inčnog izvlačenjem pretvoriti u 17,3-inčni ekran. Drugi panel nazvan je Flex Slidable Duet OLED, a sam ekran funkcioniše kao kod prethodnog modela, s tim da će se moći izvući sa obe strane.

Oba panela spomenuta su na događaju kompanije Intel, održanom u septembru 2022. godine, ali će im ovo biti prvo javno predstavljanje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi