Samsungov Project NEON čine digitalni, humanoidni avatari

Samsung je tokom CES sajma predstavio svoj Project NEON, koji je razvila kompanija STAR Labs

Samsung je tokom CES sajma predstavio svoj Project NEON, koji je razvila kompanija STAR Labs. NEON predstavlja digitalno generisanog čoveka, koji vizuelno izgleda i ima ljudske emocije, a STAR Labs ga naziva “veštački čovek”.Ove simulacije ljudi pokreće STAR Labs-ova Core R3 platforma (Reality, Realitime i Responsive), dok SPECTRA pokreće druge elemente NEON-a (Intelligence, Learning, Emotions, Memory). Ideja, koja stoji iza NEON-a jeste da se može koristiti kao veštački predstavnik za servise ili portir.
neon2.jpgTokom CES-a su prikazani brojni tizeri i scenariji u kojima se Project NEON može koristiti, ali su korišćeni pravi glumci ispred kamera, a simulacije su fiktivne i služile su samo za ilustrativne namene. To znači da još uvek nemamo ideju o tome kako će pravi, veštački-generisani Neon izgledati i funkcionisati.STAR labs ističe da NEON nije AI asistent. Moći će da govori više jezika, obavlja razgovore, a kompanija tvrdi da NEON može da prođe i Turing test.

Project NEON će u beta fazi biti dostupan manjem broju partnera tokom 2020. godine.Izvor: GSMArena
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi