Sledeća generacija Samsung QD-OLED monitora je spremna i dolazi uskoro

Samsung je objavio razvoj svoja dva napredna visokokvalitetna QD-OLED gejming monitora, koja će po svemu sudeći, biti zvanično prikazana na CES 2024 u januaru

Sledeća generacija Samsung QD-OLED monitora je spremna i dolazi uskoro

S obzirom da se CES već bliži, proizvođači ekrana su potpuno posvećeni otkrivanju svoje naredne generacije panela. Već smo čuli najave od strane TCL-a i Lenova, a sada se i Samsung pridružio sa objavom razvoja svoja dva napredna visokokvalitetna QD-OLED gejming monitora.

S obzirom da je Alienware 34 QD-OLED bio najbolji gejming monitor od kako se pojavio, ulozi za narednu generaciju QD-OLED monitora su visoki.

Prvi koji će biti u ponudi ima dijagonalu od 31,5 inča i UHD rezoluciju (3840 x 2160) sa gustinom piksela od 140 piksela po inču. Ovo ga čini monitorom sa najvišom gustinom piksela UHD rezolucije OLED monitora na tržištu i uporediv je sa 65-inčnim 8K TV-om.

Samsung navodi da je postigao visoku rezoluciju korišćenjem posebne tehnologije ultra preciznog inkjet štampanja za sloj kvantnih tačaka koji emituje svetlost, optimizacijom inkjet mlaznice i zapremine spreja.

Samsung QD-OLED monitor od 27 inča dolazi sa osvežavanjem od 360Hz

Pored njega, Samsung radi i na 27-inčnom QHD QD-OLED monitoru sa osvežavanjem od 360Hz, javlja XDA-Developers. Ovaj se izdvaja iz mase jer će biti prvi OLED monitor sa tako visokim osvežavanjem, a do sada smo videli OLED monitore sa osvežavanjem do 240Hz. Visoki nivo osvežavanja postignut je korišćenjem Quantum Enhancer-a, svojstvenog AI algoritma.

Pored osvežavanja od 360Hz, panel će takođe biti sposoban za ultrabrzo vreme odziva od svega 0,03ms, čineći ga odličnim izborom za profesionalne gejmere.

Oba QD-OLED gejming monitora se nalaze u fazi masovne proizvodnje i očekuje se da će biti dostupni u maloprodajnim radnjama sledeće godine, verovatno nakon što budu prikazani na CES 2024. Proširenjem svoje linije proizvoda, Samsung ima za cilj da u 2024. godini trostruko poveća ukupne isporuke ekrana u poređenju sa prethodnom godinom.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi