Snapdragon 8 Elite, koji će pokretati Galaxy S25, ostavio u prašini iPhone A18 Pro čip u benchmark testovima

Snapdragon 8 Elite pokazuje značajan skok u performansama u odnosu na iPhone A18 Pro, smanjujući razliku između Android i Apple čipova

Snapdragon 8 Elite, koji će pokretati Galaxy S25, ostavio u prašini iPhone A18 Pro čip u benchmark testovima

Godinama unazad, Apple iPhone procesori su bili neuhvatljivi za Qualcomm i MediaTek čipove koji su pokretali najbolje i najbrže Android telefone. Međutim, prema najnovijim preliminarnim rezultatima benchmark testova, to bi moglo da se promeni ove godine sa izlaskom Snapdragon 8 Elite procesora.

Smartprix i tipster OnLeaks otkrili su rezultate benchmarkig testova realme GT7 Pro telefona. Ovaj telefon će koristiti Snapdragon 8 Elite, što će biti naziv naslednika Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Ranije se očekivalo da će čip nositi ime Snapdragon 8 Gen 4.

Telefon je postigao 3,025,991 poena na AnTuTu testu procesorske snage, daleko nadmašujući trenutnog lidera, ROG 8 Pro sa Snapdragon 8 Gen 3, koji je postigao 2,067,307 poena. Iako se rezultati ne mogu direktno upoređivati zbog različitih metodologija testiranja, A18 Pro čip iPhone-a 16 Pro postigao je 1,669,791 poen na istom testu, dok je iPhone 15 Pro prikupio svega 1,504,138 poena. Ovi rezultati ukazuju na to da će novi Qualcomm procesori pokazati veći rast performansi prelaskom sa svakim prelaskom na noviju generaciju.

Smapdragon 8 Elite ostavio iza sebe Apple A18 Pro u dimu i prašini

Drugi po redu Geekbench 6 test je dizajniran za upoređivanje performansi između različitih platformi, Snapdragon 8 Elite je postigao 3,260 poena na testu jednog jezgra i 10,051 poen na testu sa više angažovanih jezgara. U poređenju s tim, A18 Pro je postigao 3,182 poena na testu jednog jezgra i 7,872 na multi-core testu.

Prema izveštajima, Snapdragon 8 Elite će biti dostupan u dve varijante: standardnoj verziji sa dva jezgra na frekvenciji od 4,09 GHz i šest jezgara na 2,78 GHz, kao i overklokovanoj verziji sa dva jezgra na 4,32 GHz.

Procesor je ostvario 125 FPS-a na GFXBench testu i 166 FPS na DreamWorks Wild Life testu.

Snapdragon 8 Elite će biti prvi Qualcomm procesor za pametne telefone sa Oryon jezgrima koja su rezultat sopstvenog, unapređenog Qualcomm dizajna, narano na bazi Arm arhitekture. Biće proizveden na TSMC-ovom 3 nm procesu i imaće Adreno 830 grafičko jezgro.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Najava izlaska ovog čipseta, očekuje se krajem ovog meseca, a osim Galaxy S25 serije, čip će pokretati i uređaje drugih kompanija poput Xiaomi i OnePlus, čiji će telefoni sa ovim čipsetom biti predstavljeni u periodu između oktobra i decembra.

Iako benchmark rezultati možda ne odražavaju u potpunosti performanse u stvarnim uslovima rada, oni su dobar pokazatelj sirovih mogućnosti čipseta. Čak i ako su ovi današnji preliminarni rezultati tačni, Snapdragon 8 Elite možda neće nužno biti brži od A18 Pro, ali razlika u performansama između ova dva čipa postaje sve manja sa svakom novom Snapdragon generacijom, piše Phone Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi