Solarni daljinski upravljač za Samsung TV je odlična stvar, ali ima jedna začkoljica

Daljinski upravljači za TV prošli su nekoliko faza, a Samsung SolarCell, odnosno solarni daljinski upravljač je zanimljiv, ali možda se i ne svidi kupcima

Solarni daljinski upravljač za Samsung TV je odlična stvar, ali ima jedna začkoljica

Svaki srednji i vrhunski model televizora kojia nam dolazi iz kompanije Samsung u 2024. godini, dolazi u paketu zajedno sa SolarCell daljinskim upravljačem. Radi se o 4K i 8K Neo QLED modele, OLED klasu i The Frame liniji televizora. Samsung SolarCell postao je ikona svoje vrste sa svojim minimalističkim, ali pre svega intutivnim dizajnom, a kako mu i samo ime govori u pitanju je praktično solarni daljinski upravljač.

On je malih dimenzija, tanak i vrlo jednostavan za rukovanje, a s obizorm na to da može da radi na solarni pogon, on ima ugrađenu punjivu bateriju koja se može puniti ili preko solarne ćelije ugrađene na zadnju ploču daljinskog upravljača ili preko USB porta. Nažalost, trenutna strategija komapanije Samsung ostavlja utisak da nešto nedostaje, a to je onaj fini osećaj  mat-metalne površine pod prstima koji su imali stariji modeli daljinskih upravljača, ističe SamMobile.

Pre nekoliko godina, premijum modeli Samsung televizora, dolazili su u paketu sa daljinskim upravljačem od metala, što sada nije slučaj. SolarCell, tačnije njegovo kućište je od plastike, što ne čini veliku razliku, s obzirom na prednost koju ima SolarCell, a to je mogućnost pomenutog punjenja. Ipak, za neke je metalni daljinski upravljač bio bolji nego što je solarni daljinski upravljač, barem na dodir.

Iako je SollarCell sposobniji, on jednostavno deluje jeftinije na dodir, ali uprkos tome razmišljanje o činjenici da je daljinski upravljač SolarCell verovatno održivija varijanta, posebno zato što ima varijantu solarnog pogona, vodi ka zaključku da je on možda bolji izbor nego stari metalni daljinski. No, zaljubljenici u ove stvari mogu da očekuju da Samsung možda „pomeša” najbolje iz oba sveta 

Za one koje interesuje ova tema: Da li znate da postoje neki brendovi, kao što je Bang & Olufsen, čiji su daljinski upravljači za televizore od magnezijuma i kome je cena minimum 500 evra, naravno samo za daljinski?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi