Sony i Disney radikalnim merama protiv piraterije

Kompanije iz zabavne industrije krajnje su nezadovoljne rezultatom borbe protiv piraterije, a Sony i Disney studiji će pokušati novim merama da smanje nivo piraterije. Ovaj plan će se u startu primenjivati u Južnoj Koreji, a podrazumeva dostupnost strimovanja filmova od samog početka, odnosno dok se filmovi još p

Kompanije iz zabavne industrije krajnje su nezadovoljne rezultatom borbe protiv piraterije, a Sony i Disney studiji će pokušati novim merama da smanje nivo piraterije. Ovaj plan će se u startu primenjivati u Južnoj Koreji, a podrazumeva dostupnost strimovanja filmova od samog početka, odnosno dok se filmovi još prikazuju u bioskopima. The Wall Street Journal javlja da su kompanije Sony i Disney omogućili ljudima da gledaju njihove filmove kod kuće, dok će ostale kompanije sigurno pratiti uspešnost ove kampanje. Druge kompanije ne dozvoljavaju iznajmiljivanje filmova u elektronskom formatu odmah nakon početka prikazivanja u bioskopima, već se u proseku čeka mesec dana na taj potez. Nova mera kompanija Disney i Sony skraćuje vreme čekanja ljudima koji preferiraju gledanje filmova u svom domu, a ostaje da vidimo rezultate ove mere i da li će ona biti proširena i na druga tržišta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi