Sony WF-1000XM4 slušalice izgleda mogu da eksplodiraju same od sebe

Japanska kompanija je poznata po jako dobrim slušalicama, ali se čini da Sony WF-1000XM4 „bubice“ imaju jednu jako lošu osobinu – mogu da eksplodiraju.

Sony WF-1000XM4 slušalice izgleda mogu da eksplodiraju same od sebe

Niko ne spori kvalitet Sony slušalica koje ubrajamo u sam vrh po kvalitetu, ali ovaj model definitivno deluje kao neki od onih koje ćemo dugo pamtiti. Sony WF-1000XM4 su premijum slušalice ove kompanije in-ear tipa iz 2021. godine, poznate po dobrom kvalitetu, izuzetnoj redukciji buke i dobroj bateriji.

Ono što im ne ide u prilog je jedan korisnik na Reddit mreži koji je prijavio vrlo zabrinjavajuće iskustvo sa svojim Sony WF-1000XM4 slušalicama – desna je eksplodirala dok se punila u kućištu.

Desna Sony WF-1000XM4 je problem, leva radi

Prema slikama koje je korisnik yangcong1982 podelio, eksplozija baterije je bukvalno podelila jednu slušalicu na dve polovine, rasturajući spoj koji je bio zatvoren lepkom. Naravno, slušalice više ne funkcionišu, ali je interesantno da nigde na njima nema znakova paljevine.

Prema priči pomenutog korisnika, slušalice su pre eksplozije bila dva dana u svom kućištu, a punile su se preko Anker eksterne baterije, sa baterijama na oko 80%. Korisnik je nedelju dana pre incidenta primetio da se ta desna slušalica potpuno praznila iako je leva pokazivala 20 ili čak 40%, što jeste bilo čudno i može da ukazuje na problem sa baterijom. Verzija firmvera koju su slušalice imale je 1.4.2, a on je poznat po problemima sa baterijom.

U nekom trenutku, desna slušalica je počela da prijavljuje da je potpuno prazna i nakon što je leva imala 60% baterije, što je ukazivalo na definitivni problem. Drugi korisnik iste mreže je prijavio da su mu se slušalice prilično grejale nakon ove verzije firmvera, ali niko nije očekivao da će ishod biti ovako dramatičan.

Ovo nije jedini slučaj

Nažalost, ovo nije usamljeni slučaj, jer je još jedan korisnik prijavio gotovo identičan problem sa svojim slušalicama. Sony je reagovao novom verzijom firmvera -1.6.1, koja je izašla u decembru 2022. godine, kako bi sprečila problem degradiranja baterije.

Da skratimo priču, ukoliko imate Sony WF-1000XM4 slušalice i niste ažurirali firmver još od verzije 1.4.2, naša topla preporuka je da to uradite, kako ne biste mnogo razmišljali, šta bi bilo, kad bi bilo. Za novi WF-1000XM5 model, još niko ništa ne pominje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi