Šta donosi poboljšana ultraširoka kamera na predstojećem Galaxy S25 Ultra modelu

Galaxy S25 Ultra ultraširoka kamera donosi bolji 50MP senzor, autofokus za makro snimke i podršku za 4K 60fps i 8K 30fps video

Šta donosi poboljšana ultraširoka kamera na predstojećem Galaxy S25 Ultra modelu

Jedno od glavnih unapređenja koje se očekuje kod sledećeg Samsung flegšip pametnog telefona je njegova kamera. Iako se šuška da će zadržati konfiguraciju sa četiri kamere, očekuje se da će telefoto i ultraširoka kamera dobiti veću rezoluciju i bolji senzor. Danas su procurile specifikacije ultraširoke kamere Galaxy S25 Ultra modela.

Ultraširoka kamera na Galaxy S25 Ultra modelu dobiće bolji 50MP senzor

Prema informacijama insajdera Ice Universe (@UniverseIce), koji ima solidnu istoriju kada su u pitanju tačne informacije, Galaxy S25 Ultra će dobiti bolju ultraširoku kameru. Navodno, uređaj koristi 50 MP senzor kamere sa optičkim formatom od 1/2,52 inča, veličinom piksela od 0,7µm i otvorom blende F1.9. Njegove specifikacije su veoma slične 50 MP telefoto kameri na modelu Galaxy S24 Ultra, ali nije sigurno da li je reč o istom senzoru.

Ultraširoka kamera na budućem Galaxy S25 Ultra će verovatno imati mehanizam za autofokus za bolje fokusiranje prilikom makro snimaka. Takođe će verovatno moći da snima video zapise u 4K pri 60 fps i 8K pri 30 fps, slično kao telefoto kamera sa 5x optičkim zumom na Galaxy S24 Ultra modelu.

Prethodni izveštaji tvrde da će Samsung unaprediti i telefoto kameru kod modela Galaxy S25 Ultra. Očekuje se da će predstojeći flegšip pametni telefon imati 50 MP telefoto kameru sa 3x optičkim zumom i optičkom stabilizacijom slike (OIS). Sa ovako dobrim poboljšanjima, kamere na Galaxy S25 Ultra modelu bi trebalo da budu dovoljno dobre za nekoliko narednih godina.

Očekuje se da će Galaxy S25 Ultra zadržati primarnu kameru od 200 MP, sličnu prethodnicima. Ostala unapređenja koja se navode, uključuju Snapdragon 8 Gen 4 procesor, do 16 GB RAM-a i zaobljenije uglove (za bolju udobnost). Uređaj će verovatno dobiti noviji i prošireni spisak Galaxy AI funkcija i One UI 7.1 softver, piše Sammobile.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. Ceđenje suve drenovine, kao i uvek ...

  2. Labello

    I uvek ce da budu korak ili dva iz iPhona, nazalost.

  3. panther_

    5 koraka iza ako nastave da guraju exynos :D

  4. ExYu Sport

    Ono što sam sigurno zapamtio kod svake najave budućeg S Ultra, a vi me ispravite:

    - "Očekuje se da će S23U imati sličnu kameru kao S22U"

    "Očekuje se da će S24U imati sličnu kameru kao S23U"
    "Očekuje se da će S25U imati sličnu kameru kao S24U"

    Kako je bilo za S21 ne mogu da se precizno setim, ali cini mi se da ni tu, osim marketinskog, nije bilo većeg suštinskog pomaka.
    E da, kad spomenusmo ogromne proizvodne i PR pomake, red je da spomenemo i izuzetne dizajnerske pomake: Svaki put drugačiji izgled telefona :ROFLMAO:
    Šalu na stranu, neće ih kinezi otresti kao kruške. Već su otrešeni. Borite se da im se približite, inače će ostatak sveta ostati i bez jedina dva smartfon brenda koja su mu ostala.

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi