Stiže Google Home Hub: pametni zvučnik sa 7-inčnim ekranom

Google Home Hub pametni zvučnik sa ugrađenim displejom za prikaz videa, fotografija i drugih informacija

Kada su telefoni u pitanju, već znamo šta možemo da očekujemo od kompanije Google 9. oktobra. Međutim, prethodne Google prezentacije su sugerisale da bismo mogli videti i neke druge proizvode, a ne samo telefone. Izgleda da ova godina neće biti izuzetak.Sada su se pojavile fotografije dolazećeg Google Home Huba. U pitanju je 7-inčni pametni displej, poput Lenovo Smart Display i JBL Link View modela, ili ako hoćete – pametni zvučnik sa ugrađenim displejom.Uređaj svakako ne bi trebalo karakterisati kao Android tablet sa ugrađenim pametnim zvučnikom. Razlog ovoga je to što platforma ne omogućava instaliranje aplikacija i praktično predstavlja još jedan metod za korišćenje Google Assistanta. To znači da će korisnici biti u mogućnosti da razgovaraju sa Google Home Hubom, poput Google Home-a, ali za razliku od pametnog zvučnika dolazeći model će moći i da prikazuje informacije.
Pogledajte još: Google Pixel Watch ipak nećemo videti ove godine
Ukoliko se na Google Home Hub integriše i Nest Cam, na primer, moguće je od Assistanta tražiti da prikaže sigurnosnu kameru, a slika će biti prikazana na ekranu. Isto je i sa prikazom drugih informacija, poput sastanaka iz kalendara, reprodukcije YouTube sadržaja ili pregleda slika sa odmora.Kada je izgled u pitanju, definitivno je jasno da je Google Home Hub deo iste familije kojoj pripadaju i Google Home, Home Mini i Home Max pametni zvučnici. Biće dostupan u Chalk White (na pratećim fotografijama) i Charcoal (tamnija siva) varijantama.
google2_25.jpgKonekcione opcije uređaja uključuju dual-band Wi-Fi i Bluetooth. Postoji ambijentalno osvetljenje i senzori boja blizu displeja, a zanimljivo je da nema kameru. Uređaj je težak 480 grama.Google, prema navodima, sprema tri miliona modela za prodaju tokom prvog talasa, a očekivana cena je oko 150 dolara.Izvor: MySmartPrice
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi