Stiže nam Coca-Cola telefon

Ljubitelji najpoznatijeg brenda na svetu će uskoro dobiti priliku da kupe brendirani Coca-Cola telefon, doduše ako imate nekog rođaka u Indiji...

Ideja o proizvodnji telefona na čijem je poklopcu baterije odštampan svetski poznati logo vrlo je neuobičajena, ali poslednji izveštaji govore da ćemo uskoro videti Coca-Cola telefon.

Proteklih meseci pojavile su se glasine o potencijalnoj saradnji kompanije Coca-Cola sa nekim od proizvođača pametnih uređaja, piše Pocket-lint. Na mrežama su se pojavile nove informacije i fotografije, pa će se ovakav telefon izgleda uskoro naći u prodaji, doduše za stanovnike Indije.

Poznati indijski bloger Mukul Šarma objavio je tvit u kojem stoji da će se telefon sa Coca-Cola brendom premijerno pojaviti u prvom kvartalu godine, što znači da bi za nekoliko sedmica mogao biti dostupan ljubiteljima planetarno popularnog pića. Šarma kaže da kompanija koja se bavi proizvodnjom osvežavajućih pića uveliko sarađuje sa jednim proizvođačem pametnih uređaja, kako bi se brendirani telefon što pre pojavio u prodavnicama.

Šarma nije precizirao o kom proizvođaču je reč, ali fotografija govori više od hiljadu reči, pa sve upućuje da se radi o Realme 10 4G telefonu.

Šta mogu da očekuju svi koji kupe Coca-Cola telefon?

Ukoliko se najave obistine, treba očekivati da će Coca-Cola telefon imati 6,5-inčni FHD+ AMOLED ekran sa brzinom osvežavanja od 90 Hz. Hardver pokreće MediaTek Helio G99 čipset sa radnom memorijom kapaciteta 8 GB, uz mogućnost dodavanja još 8 GB virtuelnog RAM-a, koji ćete „uštinuti“ od sistemskog skladišta.

Coca-Cola fanovi koji se odluče za kupovinu ovog telefona imaće priliku da koriste glavnu kameru od 50 megapiksela i prednju od 16 megapiskela. U slučaju da se zaista radi o Realme 10 4G, kupci uređaja u okviru Hi-Res audio podrške mogu računati i na 3,5 milimetarski priključak za slušalice, što je danas retkost, čak i na uređajima niže klase.

Baterija ovog uređaja ima kapacitet od 5.000 mAh sa SuperVOOC punjačem snage 33 W.

Ovo nije usamljen primer lansiranja brendiranih pametnih uređaja. Pepsi je u novembru 2015. ponudio fanovima svoje brendirani telefon koji je nastao u saradnji sa kineskim proizvođačem Shenzhen Scooby Communication Equipment. KFC je 30-godišnjicu svog poslovanja u Kini obeležio projektom sa kompanijom Huawei, pa su fanovi poznatog lanca restorana imali priliku da tokom 2017. godine sebe obraduju telefonom pod nazivom „KFC Huawei 7 Plus“.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi