Svoje najbolje OLED ekrane Samsung ne koristi na Galaxy modelima, već ih isporučuje za iPhone 14

Dok se drugi proizvođači hvale OLED ekranima druge i treće klase, Apple ima prvilegiju korišćenja najboljih Samsungovih ekrana za iPhone 14 modele…

Kada kineski proizvođači telefona hvale vrhunske karakteristike svojih OLED ekrana, oni će naglasiti Samsung E4/E5 materijale koji se najčešće koriste tokom poslednjih godina. Međutim, unutar Samsunga su zapravo najbolji OLED ekrani sa materijalima iz M serije. Kvalitet im je bolji, a koliko su ekskluzivni govori činjenica da ih čak i Samsung ne koristi za sopstvene flegšip modele, već ih prodaje ekskluzivnim kupcima kao što je Apple.
Prema najnovijim vestima, iz perspektive obima porudžbina, Samsung će isporučiti čak 80 miliona OLED panela za Apple-ovu seriju telefona – iPhone 14. Da bi održao svoje najbolje kupce lojalnim mušterijama, iPhone 14 Pro/Pro Max će koristiti Samsung-ov LTPO ekran najnovije generacije, koji koristi M12 materijale. Jednom rečju nema bolje, sam vrh OLED tehnologije u ovom trenutku.
Samo retki imaju privilegiju korišćenja najboljih Samsung ekrana
U stvari, koliko je ovo povlašćen i skup ekran, govori činjenica da ga čak i Samsung još nije koristio na svojim telefonima. Privilegiju Galaxy modela poneće najbrži  preklopni telefon Galaxy Z Fold 4/Flip 4 za koji se očekuje da će biti predstavljeni 10. avgusta. Samo će oni imati najbolju verziju OLED M12 ekrana, ali ne i ostali Smasung Galaxy modeli.
Što se tiče iPhone 14 i iPhone 14 Plus, oni koriste OLED M11 verziju, koja je takođe vrhunski LTPS OLED ekran ali bez opcije finiša visokog sjaja.
Nije isključeno da kineski i korejski proizvođači smartphone uređaja koji mogu da naruče unapred ovako velike količine ekrana na jednom modelu kao što je iPhone 14, dobiju priliku da kupe vrhunski OLED panel iz M serije OLED Samsung ekrana, ali za sada to ostaje privilegija i ekskluzivitet Apple iPhone 14 serije i tek par budućih Samsung Galaxy uređaja!

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi