Testirali smo za vas: GeForce RTX 3050 8G recenzija

U skladu sa zahtevima igranja pri visoko podešenim grafičkim detaljima, odluka da se ugradi 8 GB memorije u ovu klasu grafičkih karti, se pokazao kao pravi potez

 
Nvidia je nedavno održala promociju najnovijeg i najpristupačnijeg člana GeForce Ampere serije grafičkih karti u vidu RTX 3050 modela. Obzirom da je većina vas već dovoljno upoznata sa ovom grafičkom kartom, mi ćemo vam preneti utiske iz prve ruke i naše viđenje događanja u klasi početnih gejming modela, sa osnovnom namenom igranja u Full HD rezoluciji.
Obzirom da se zbog trenutne situacije i skoka cena radi o trenutno najpopularnijoj klasi gejming grafičkih karti o čemu govore podaci na “Steam” statistici koja kaže da skoro trećina korisnika ima jednu  od GeForce karti iz GTX 50 ili GTX 60 serije. Prvi potez na ovom delu tržišta i noviteta, zapravo je povukao AMD sa Radeon RX 6500 XT modelom koji je dočekan na “nož” od strane publike. Nvidia je pak primenila drugačiju strategiju i donela grafičku kartu koja je pravo unapređenje performansi u ovoj klasi. Dakle realnost situacije je stavljena po strani, hardver pojačan, a karta dobila preko potrebnih 8GB. Pri tome je preporučena cena smanjena na nivo koji je radost za naše uši. E, sad što ova potonja nema veze sa stvarnošću, nema veze, bar u prvom trenutku se bolje osećamo.
Elem, novi GeForce RTX 3050 8G direktno menja sve dosadašnje gejming grafičke karte iz tzv klase GeForce GTX 50 serije: 1050, 1650 nudeći bolje performanse i nove funkcije, ali nakon testova smo dovoljno smeli  za tvrdnju da ova karta menja apsolutno sve dosadašnje modele ne samo iz GTX 50, već i GTX 60 serije. Ukoliko ste do sada hteli da konfigurišete početni gejming model kompjutera i lupali glavu oko toga da li izabrati pristupačniji GTX 1650 sa 4 GB memorije ili biti miran i za malo više novca nabavtiti GTX 1660, 1660 Ti ili 1660 SUPER. Izbor od koga boli glava, čovek nije svestan koliko da potroši i šta da kupi. E, takvih glavobolnih pitalica više nema… rešava ih od sada jedan jedini model u ponudi pod nazivom GeForce RTX 3050 sa 8 GB memorije.
Pogledajte naše utiske nakon testiranja ovog interesantnog parčeta hardvera u novom videu sa našeg YouTube kanala
 

 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi