Tri ekrana u akciji, kako izgleda brutalni Huawei Mate XT uživo u radu (video)

Huawei je vladar ekrana u svetu mobilnih telefona, prvi trostruko preklopivi telefon na svetu, Mate XT prikazan u video snimku uživo

Tri ekrana u akciji, kako izgleda brutalni Huawei Mate XT uživo u radu (video)

Huawei je stavio tačku na glasine zvanično otkrivši revolucionarni Mate XT. Ovaj uređaj podiže lestvicu mogućnosti u klasi telefona sa preklopnim ekranima, na jedan potpuno viši nivo kao prvi veliki trostruko preklopivi telefon, pružajući korisnicima više prostora na ekranu bez žrtvovanja mobilnosti.

Jedinstven dizajn Mate XT modela omogućava savijanje na više načina, čineći ga kompaktnim i prostrano komfornim za rad. Dok smo ga ranije videli u zvaničnim promocijama, novi video uživo pruža uvid u stvarne performanse i izgled Mate XT telefona u akciji.

Mate XT se ističe svojim tri-fold preklopivim dizajnom, koristeći dve šarke umesto jedne uobičajene. Jedna šarka se savija prema unutra, dok se druga savija prema spolja, stvarajući Z-oblik kada je uređaj zatvoren. Kada je sklopljen, leva strana ekrana postaje glavni displej.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Međutim, kako je istaknuto od strane tipstera Fixed-Focus Digital na platformi Weibo (pogledajte video ispod), Mate XT prikazuje vidljive nabore kada se posmatra sa strane . Iako ti nabori nisu ekstremni poput dubokih savijanja, mogli bi razočarati one koji se nadaju savršenom ekranu bez nabora.

Osim prikazivanja sposobnosti preklapanja Mate XT uređaja, korisnik je istakao njegovu prilagodljivost otvaranjem Excel tabele u aplikaciji WPS Office. Interfejs se prilagođava različitim pozicijama preklapanja—potpuno sklopljen, delimično sklopljen i potpuno otvoren.

Ovo predstavlja veliki napredak, s obzirom na to da su se većina preklopivih telefona do sada držali osnovnog dizajna u obliku knjige ili flip telefona. Iako su kompanije poput Samsunga eksperimentisale sa konceptima trostrukog preklapanja, nijedan još nije stigao na tržište. Stoga je teško reći koliko će biti praktični.

Jedan ekran da vlada svima

Mate XT donosi drugačiji pristup, eliminišući potrebu za zasebnim prednjim ekranom koji bi služio kao poklopac uređaja. Umesto toga, jedan ekran se pomoću Z sistema šarki postavlja na prednju strane, funkcionišući kao poklopac i ekran kada je uređaj sklopljen, nudeći vam funkcionalan ekran dijagonale 6,4 inča. Takođe ga možete polovično preklopiti kako biste proširili ekran na 7,9 inča. Budući da je u pitanju jedan ekran, imate sve pogodnosti LTPO OLED tehnologije na 120 Hz bilo da je sklopljen ili rasklopljen.

Glavna prednost trostruko preklopivog pametnog telefona je dobijanje neuporedivo većeg ekrana sa većom fleksibilnošću nego što to nude trenutni preklopivi modeli. Huawei Mate XT to ispunjava sa zapanjujućim 10,2-inčnim 120Hz LTPO OLED ekranom, rezolucije 2.232 x 3.184 i odnosa stranica 16:11.

Mate XT neće biti dostupan u SADržavama, kako je ranije najavljeno. U Kini, cena počinje od oko 2.809 dolara za verziju sa 16GB RAM-a i 256 GB memorije za čuvanje podataka, dok najskuplja verzija sa 16 GB RAM-a i 1 TB memorije košta oko 3.371 dolara. Huawei obećava da će uskoro podeliti više informacija o dostupnosti, prenosi Android Authority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi