Xiaomi 12 Lite 5G dolazi sa kamerom od 108 MP

Pojavile su se prve informacije o još jednom najavljenom Xiaomi telefonu serije 12.

Do sada, ova kompanija predstavila je Xiaomi 12, 12 Pro i 12X, a pored toga ima dosta glasina i o dolazećim telefonima unutar iste serije – 12S, 12 Mini, 12 Ultra koji je od skora 12 S Ultra, 12T, a sada su se na portalu GizChina pojavile glasine i o Xiaomi 12 Lite 5G mobilnom uređaju koji bi pred publikom trebalo da se pojavi u ponedeljak, 4. jula. Hajde da vidimo koliko će se ovaj telefon razlikovati od svoje sabraće.
Dizajn
Poznati insajder Evan Blass objavio je prve rendere Xiaomi 12 lite 5G mobilnog telefona. Ovaj uređaj najverovatnije će biti dostupan u tri boje – svetlozelenoj, roze, i crnoj. Izgled kamera modula je veoma sličan kao i oni na drugim uređajima iz ove serije. Sa prednje strane nas očekuju uske ivice oko ekrana, sa izuzetkom one na dnu koja je nešto šira.
Xiaomi12Lite5G1.jpg
Tehničke specifikacije
Što se tiče samih karakteristika ovog mobilnog telefona, procesor će najverovatnije biti Qualcomm Snapdragon 778G. Kao što je već dobro poznato, ovo je osmojezgarni procesor izrađen u proizvodnom procesu od 6 nanometara. Sastoji se od jednog Cortex-A78 jezgra koje radi na frekvenciji od 2,4 GHz, tri Cortex-A78 jezgra na frekvenciji od 2,2 GHz, kao i četiri Cortex-A55 jezgra koja imaju radni takt od 1,9 GHz. Tu je i Adreno 642L grafički čip kao i Snapdragon X53 5G modem.
U ovom trenutku se govori o verzijama sa 6 GB i 8 GB radne memorije, dok se spominje 128 GB prostora za skladištenje podataka što za neke korisnike može biti nedovoljno. Baterija će najverovatnije biti kapaciteta 4.500 mAh i podržavaće brzo punjenje od 67 W.
Ekran
Displej na ovom telefonu najverovatnije će biti AMOLD tipa i dijagonale 6,55 inča. Očekuje se FullHD+ rezolucija, kao i brzina osvežavanja od 120 Hz. Za sada nema informacija o tome da li će ovo biti panel sa varijabilnom brzinom osvežavanja.
Xiaomi12Lite5G4.jpg
Kamere
Ovaj telefon imaće sistem sa tri kamere na poleđini i jednom selfi kamerom. Kamera sa prednje strane telefona trebalo bi da bude rezolucije 16 MP. Sa zadnje strane očekujemo kameru od 108 MP i optičkom stabilizacijom slike. Pored nje, tu će verovatno biti i ultraširokougaoni senzor rezolucije 8 MP i makro senzor rezolucije 5 MP.
Cena
U ovom trenutku nemamo informacije o ceni, ali najverovatnije nećemo morati da čekamo mnogo dugo jer se zvanično predstavljanje ovog uređaja očekuje za koji dan – 4. jula.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi